Wat zijn de verschillen tussen privaat en publiek verzekeren van WGA?

Wat zijn de verschillen tussen privaat en publiek verzekeren van WGA?

Eigenrisicodragen brengt risico’s, maar ook kansen met zich mee. Wij zetten de verschillen tussen eigenrisicodragen (privaat) en verzekeren via het UVW (publiek) voor u op een rij:

  • Eigenrisicodragers hebben meer grip op verzuim en de re-integratie dan het UWV
    Heeft u als werkgever een verzuimverzekering bij SAZAS? Dan is SAZAS  vanaf dag 1 betrokken bij de ziekmelding. Ook is SAZAS betrokken bij de ondersteuning van de Poortwachterverplichtingen voor vaste en tijdelijke medewerkers (flexwerkers). U en SAZAS hebben beiden belang bij een goede en snelle re-integratie. Daarom is het belangrijk dat we daar beiden vanaf de allereerste ziektedag veel energie, tijd en geld in steken. Want daar wordt iedereen beter van.
  • Eigenrisicodragers zijn verantwoordelijk voor het re-integratiebeleid van (ex-)medewerkers die recht hebben op een WGA-uitkering
    Wij ondersteunen u hierbij, maar u blijft zelf verantwoordelijk. Bij de publieke verzekering ligt deze taak bij het UWV.
  • Eigenrisicodragers zijn samen met de (ex-)medewerker verantwoordelijk voor de re-integratie, gedurende 10 jaar
    Werkt uw (ex-)medewerker niet mee? Dan kunt u hem een sanctie opleggen (als Zelfstandig Bestuursorgaan). Is uw (ex-)medewerker niet tevreden over de prestaties van u als werkgever? Dan moet hij een klacht kunnen indienen en een second opinion kunnen opvragen. Dit moet u zelf inregelen. Wij adviseren u hierbij. Bij de publieke verzekering ligt deze taak bij het UWV.

 Terug naar homepage

Bereken de premie voor uw Sazas Verzuimverzekering

Sazas helpt als u in de knoop zit

Bereken uw premie