Interventies

Hoe helpt u een zieke medewerker met een snellere terugkeer naar het werk?
Soms zit u als werkgever of HR-medewerker met de handen in het haar. Er lijkt maar geen schot te zitten in het herstel van uw medewerker die al langere tijd ziek is. Een interventie kan dan uitkomst bieden. Het kan helpen de verzuimduur te verkorten of zelfs voorkomen dat een medewerker helemaal uitvalt. Een interventie of mediation kan de terugkeer naar het werk (re-integratie) bevorderen.

Wat is een interventie?
Een interventie is een intensieve begeleiding om te voorkomen dat uw medewerker uitvalt of om de verzuimende medewerker sneller aan het werk te krijgen. Sazas werkt hiervoor samen met meerdere interventiebureaus die deze begeleidingstrajecten uitvoeren en de kwaliteit hiervan bewaken.

En als er sprake is van verzuim?

Ook als er sprake is van verzuim kan een interventie helpen om zaken te versnellen. Soms kan een interventie al heel snel na een ziekmelding worden ingezet. Het kan ook als er sprake is van langdurig verzuim. Zo zorgt u er ook voor dat u voldoet aan een van de wettelijke eisen vanuit de Wet verbetering poortwachter. Er wordt ook van u verwacht dat u een actieve rol heeft als het gaat om het re-integreren van een zieke medewerker. Een interventie kan daar dus bij helpen. Ga vooral in overleg met uw bedrijfsarts en volg zijn of haar adviezen.

Met welke bureaus werken wij samen

Wij werken bijvoorbeeld samen met:

  • Van Opstal en partners. Zij bieden mediation aan. Mediation wordt ingezet als er uitval is door een conflict tussen u en uw medewerker of tussen medewerkers onderling. Er worden afspraken gemaakt zodat er weer een werkbare situatie ontstaat.
  • Voor psychische begeleidingstrajecten werken we samen met HSK. Zij begeleiden medewerkers die kampen met psychische problemen.
  • Stigas levert bijvoorbeeld werkplekonderzoeken. Deze worden uitgevoerd door adviseurs die u helpen met veilige en goede werkplekken. Zij kunnen u adviseren hoe u het werk minder belastend kunt maken.

Vergoeding van interventies

Sazas vergoedt als verzekeraar veel interventies. De kosten van een door ons betaalde interventie kunnen variëren van € 500,- tot € 10.000,-. Wij zijn niet voor niets dé verzuimspecialist, dus u mag op ons rekenen als er echt iets aan de hand is. Wij maken ons sterk voor een gezond bedrijf met vitale medewerkers. Bij de inzet van interventies kijken we verder dan kosten alleen. Het gezamenlijk belang van u als werkgever en uw medewerker staat voorop.

De voordelen van Sazas als uw verzuimspecialist:

Meer informatie

Wilt u meer weten over de inzet van een interventie, neem dan gerust contact met ons op via onze klantenservice: 088 56 79 100.

◄ Terug naar overzicht Re-integratie

Niet gevonden wat u zocht? Bel of mail: