Een voorbeeld van spoor 2 uit de praktijk van Sazas

Een 53-jarige productiemedewerker bij een hovenier meldt zich ziek vanwege knieklachten. Na verloop van tijd wordt er een arbeidsdeskundig onderzoek gestart, waarbij uitgebreid wordt gekeken naar de klachten in relatie tot de werkzaamheden. Terugkeer naar het eigen bedrijf lijkt niet meer mogelijk. De arbeidsdeskundige adviseert op basis hiervan de inzet van spoor 2.

De medewerker krijgt een afspraak met een re-integratiebedrijf

De medewerker geeft tijdens het eerste gesprek aan dat hij graag ander werk wil gaan doen en taxichauffeur wil worden. Dit is ook al besproken met de arbeidsdeskundige. Het re-integratiebedrijf ziet mogelijkheden en legt contact met regionale taxibedrijven. Er wordt al snel een geschikt taxibedrijf gevonden en gelukkig past de medewerker ook goed bij het taxibedrijf. De medewerker krijgt de opleiding tot taxichauffeur vergoed vanuit Sazas en rond de opleiding succesvol af.

Hoe zit het financieel?

Vanaf dat moment gaat hij aan de slag als chauffeur bij het taxibedrijf op uitzendbasis. De oude werkgever (de hovenier) betaalt het loon nog door tot twee jaar na de eerste ziektedag. Het taxibedrijf betaalt een tarief aan de oude werkgever. Het voordeel voor het taxibedrijf is dat ze een chauffeur hebben waarbij ze, na twee jaar (na de 1e ziektedag), geen ziekterisico loopt. De medewerker kan terugvallen op zijn opgebouwde rechten, mocht toch blijken dat het tegenvalt. Ook de oorspronkelijke werkgever heeft voordeel van deze regeling omdat de kosten voor loondoorbetaling naar beneden gaan. Kortom: alle partijen hebben er voordeel van.

◄ Terug naar Spoor 1, 2 en 3

Niet gevonden wat u zocht? Bel of mail: