Banner1440x560_landingspagina campagne

Agrarische en groene werknemers zijn minder vaak ziek

In de agrarische en groene sector was het verzuimpercentage in 2014 3,44 procent. Dat betekent dat gemiddeld 3,44 procent van de medewerkers ziek was. In 2013 was dat percentage 3,49 procent. Het ziekteverzuimcijfer in Nederland is 4 procent. Agrarische en groene werknemers zijn dus minder vaak ziek.

Het ziekteverzuim verschilt per sector 

De Vollegrondsteelt had in 2014 het laagste verzuimpercentage (1,34%). Het hoogste ziekteverzuimpercentage had de Bedrijfsverzorging (5,25%). Benieuwd naar het gemiddelde cijfer in uw sector? Kijk dan eens naar het dossier verzuimcijfers. Hier leest u ook hoe lang medewerkers gemiddeld ziek zijn.   

U kunt het verzuim in uw sector vergelijken met het ziekteverzuim in uw bedrijf 


U kunt het verzuim in uw sector vergelijken met het ziekteverzuim in uw bedrijf. Zijn uw verzuimcijfers hoger dan die van uw sector? Investeer dan in een goede verzuimaanpak en start met sturen op het omlaag brengen van het verzuim. Zijn uw medewerkers langer ziek dan gemiddeld? Besteed dan extra aandacht aan re-integratie, zodat uw medewerkers sneller weer – geheel of gedeeltelijk – aan het werk gaan.

→ SAZAS zorgt voor de verzuimbegeleiding van uw zieke medewerkers. Ook re-integratie zit in het pakket. Meer informatie? Neem dan contact op met onze klantenservice op 071 568 91 99 of bekijk onze verzuimoplossingen.

Bereken de premie voor uw Sazas Verzuimverzekering

Sazas helpt als u in de knoop zit

Bereken uw premie