Bij Sazas is uw uitkering bij arbeidsongeschiktheid aangepast aan de nieuwe AOW-leeftijd

Arbeidsongeschiktheidsverzekeraars hoeven klanten niet door te betalen tot de nieuwe AOW-leeftijd is bereikt. Dat heeft de geschillencommissie van Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) deze week bepaald in een zaak van een arbeidsongeschikte vrouw tegen haar verzekeraar.

De uitspraak komt erop neer dat arbeidsongeschikte mensen zich niet kunnen (bij)verzekeren voor het AOW-gat dat ontstaat doordat de overheid per 1 januari 2014 de AOW-leeftijd heeft verhoogd. Het raakt arbeidsongeschikte mensen die in het verleden voordat zij ziek werden, een verzekering afsloten waarvan de einddatum aansloot op de begindatum van de AOW-uitkering op 65-jarige leeftijd. Omdat de AOW-leeftijd door de overheid per 1 januari 2014 is verhoogd, krijgt een onbekend aantal mensen te maken met een gat, waarin geen aanspraak kan worden gemaakt op een arbeidsongeschiktheidsuitkering noch op een AOW-uitkering.

Bij Sazas is uw verzekering aangepast aan de nieuwe AOW-leeftijd

Op het moment dat duidelijk werd dat de AOW-leeftijd omhoog ging, heeft Sazas al haar producten aangepast naar de nieuwe AOW-leeftijd. U bent bij Sazas dus gewoon verzekerd van een arbeidsongeschiktheidsuitkering tot de nieuwe AOW-leeftijd is bereikt.

Gepubliceerd in 2015
Niet gevonden wat u zocht? Bel of mail: