Banner1440x560_landingspagina campagne

De WIA-expert: ik ben er voor al uw vragen over langdurig verzuim

U heeft een zieke medewerker. Hij is al een tijd ziek en het ziet er niet naar uit dat hij binnen twee jaar volledig herstelt.

Dan komt er veel op hem af. Krijgt hij een uitkering? En zo ja, hoe veel krijgt hij dan? Ook u als werkgever heeft veel vragen. Moet ik mijn medewerker ontslaan, bijvoorbeeld. En wat is de rol van UWV daarbij? Met als dit soort vragen kunt u bij mij terecht.

Sinds dit jaar ben ik de WIA-expert voor de klanten van SAZAS

U kunt mij in elk stadium van de ziekte van uw medewerker bellen, dus ook al in het eerste jaar als u verwacht dat het wel eens lang kan gaan duren.

Ik kom sowieso in actie als uw medewerker 40 weken ziek is


Ik ga dan in gesprek met u en uw medewerker. Wat zijn uw verplichtingen als werkgever? En wat wordt er van uw medewerker verwacht? Het is slim om daar al vroeg over na te denken. Want als u of uw medewerker steken laten vallen kan dat vervelende consequenties hebben. Bijvoorbeeld dat u een jaar langer het loon van uw zieke medewerker moet doorbetalen.

Als een WIA-uitkering niet te vermijden is, beoordeel ik de WIA-beschikking van UWV


En als u en/of uw medewerker het niet met deze beschikking eens zijn, ondersteun ik bij de bewaarprocedure richting UWV. Ook kan ik uw medewerker helpen bij de voorbereiding op het eerste gesprek bij UWV.

Ik overleg met de bedrijfsarts en de re-integratieadviseur, maar we hebben elk onze eigen rol

De bedrijfsarts en de re-integratieadviseur begeleiden uw medewerker bij zijn herstel en terugkeer op het werk. Als WIA-expert ben ik gericht op advies en ondersteuning bij het proces van instroom in de WIA. Ik heb uiteraard geen inzicht in het medisch dossier.

Marc Kantoor

 → De wet WIA is ingewikkeld. Daarom heeft SAZAS de WIA-expert. Met al uw vragen over de gevolgen van langdurig verzuim kun u bij Marc Breedveld terecht op 071 – 568 91 99.

 

Bereken de premie voor uw Sazas Verzuimverzekering

Sazas helpt als u in de knoop zit

Bereken uw premie