Verzuim kost meer dan alleen geld

  • Verzuim geeft organisatorische problemen.
    Een ziekmelding komt meestal onverwacht en bijna altijd ongelegen. Vooral als onduidelijk is hoelang iemand ziek blijft. Blijft er werk liggen? Gaan de collega’s overwerken? Of is het beter om een uitzendkracht in te huren?
  • Het is slecht voor de sfeer.
    Op een bedrijf met een hoog verzuim kan de sfeer onder druk komen te staan. Mensen moeten vaak harder werken om het wegvallen van de zieke collega op te vangen. Dat kan tot overbelasting en onvrede leiden. En … leiden tot nog meer verzuim.
  • Het kan de relatie met uw klanten onder druk zetten.
    Verzuim kan resulteren in een kwaliteitsverlies, onbetrouwbare levertijden en een hoge kostprijs. Dat zet het rendement en de relatie met de klant onder druk en is slecht voor de naam van uw bedrijf.

Alle reden dus om verzuim te voorkomen. 

Heeft u hoog verzuim en bent u klant bij Sazas? Dan is ons programma VerzuimOnderDeDuim ter waarde van €1.500,- gratis.
In dit programma leert hoe u verzuim kunt sturen, hoe u een verzuimbeleid opstelt en hoe u verzuimgesprekken voert met uw medewerkers. VerzuimOnderDeDuim is ontwikkeld en wordt uitgevoerd door Stigas, het instituut voor veilig, gezond en duurzaam werken.

Sazas vindt het belangrijk dat uw bedrijf gezond blijft. Zodat u en uw medewerkers met plezier kunnen werken voor tevreden klanten. Meer informatie over het programma: VerzuimOnderDeDuim.

Niet gevonden wat u zocht? Bel of mail: