Eindafrekening in Mijn SAZAS

Vanaf 1 februari tot 1 april 2016 kunnen relaties die voor eindafrekening hebben gekozen, de definitieve lonen 2015 doorgeven via Mijn SAZAS. SAZAS heeft het nog gemakkelijker voor u gemaakt. Alle werknemers waarvoor eindafrekening van toepassing is, staan overzichtelijk onder elkaar.

Hoe kan ik mijn definitieve lonen doorgeven?

Bent u accountant en vult u de eindafrekening voor uw relaties in, dan ziet u nu snel welke werkgevers eindafrekening hebben. Dit herkent u aan een rood bolletje achter de werkgever. Dit betekent dat de eindafrekening nog doorgegeven moet worden. Zodra de eindafrekening definitief is doorgegeven verandert dit bolletje in de kleur groen. TIP: Controleert u eerst of alle dienstverbanden nog up to date zijn voordat u de eindafrekening 2015 invult. Het invullen van de eindafrekening kan zonder handleiding.

Bijzonderheden

Als een werknemer langer dan een half jaar arbeidsongeschikt is, dan ziet u een driehoekje met een uitroepteken achter de werknemer staan. Hier is dan iets aan de hand. Er verschijnt dan de volgende tekst: LET OP: heeft u het loon van de arbeidsongeschikte werknemer conform CAO na een half jaar van ziekte verlaagd naar 90%, dan moet u voor de eindafrekening toch het volledige en ongekorte jaarloon (100%) opgeven.

Vragen

Voor vragen verwijzen wij u naar de keuze 'Veel gestelde vragen' in het menu. Hieronder vindt u 'Eindafrekening'. Staat uw vraag er niet bij, neemt u dan contact op met de Klantenservice van SAZAS op telefoonnummer 071 568 91 99.

Bereken de premie voor uw Sazas Verzuimverzekering

Sazas helpt als u in de knoop zit

Bereken uw premie