Hoe kunt u het werkplezier verbeteren?

Met plezier aan het werk zijn zorgt ervoor dat werknemers gezonder, gelukkiger en productiever aan het werk zijn. Soms staat het werkplezier onder druk. Bijvoorbeeld omdat de werkdruk te hoog is, of onderling is er frictie. Wat kunt u dan doen om het werkplezier te verbeteren? Vier tips.
Werkplezier-verbeteren-wat-doen.jpg

1. Praat met uw werknemers

Om de werknemers in uw bedrijf gezond te houden is het sleutelwoord altijd communicatie. Ga in gesprek met uw mensen. Hoe ervaren zij het werk? Zijn ze met plezier aan het werk of juist niet? Wat hebben uw werknemers zelf voor oplossing om het werkplezier terug te brengen?

2. Zorg voor ontspanning en pauzes

De productiviteit en het werkplezier gaan juist omhoog op het moment dat er meer tijd voor ontspanning is. De boog kan niet altijd gespannen zijn. Zorg voor ontspanning en pauzemomenten op het werk. Het zorgt er ook voor dat uw werknemers meer contact hebben. Dat kan de sfeer op het werk weer verbeteren.

3. Spreek uw waardering uit

Laat regelmatig blijken hoe tevreden u bent over uw werknemers. Dat draagt in belangrijke mate bij in het werkplezier van werknemers. Natuurlijk kan dat in functioneringsgesprekken. Maar spreek uw waardering ook uit buiten deze gesprekken om. Geef een werknemer een schouderklopje, laat weten dat u hem of haar waardeert.

4. Geef het goede voorbeeld

Zorg voor een open en ontspannen werkklimaat. Waar hard gewerkt wordt, maar ook ruimte is voor plezier, een grapje tussendoor. Een omgeving waar werknemers ook fouten mogen maken, zonder dat ze hierop afgerekend worden. Blijf ook betrokken bij uw werknemers en schuif ook regelmatig aan tijdens een pauze. Het beste voorbeeld kunt u zijn door zelf plezier uit te stralen!

Meer informatie

Lees hier meer over hoe u uw medewerkers gezond houdt.

Gepubliceerd op 18 mei 2016

Niet gevonden wat u zocht? Bel of mail: