SAZAS is 3 in 1: verzekeren, verzuimbegeleiding en verzuimoplossingen.

Als werkgever wilt u het liefst geen zieken in uw bedrijf. Helaas heeft u daar geen grip op en kan zelfs u beste werknemer ineens ziek worden. Dan is het fijn als u verzekerd bent, maar daarnaast brengt het nog veel sores met zich mee. U krijgt te maken met re-integratietrajecten, het UWV, en met termen als WGA en IVA. Bij SAZAS wordt u hiermee geholpen, zodat u zich zo veel mogelijk kunt blijven richten op waar het echt om draait: uw onderneming.

Wie verzekerd is bij SAZAS, hoeft niet bang te zijn dat zijn bedrijfsvoering in gevaar komt. SAZAS gaat voor u niet alleen een stapje verder, maar zelfs ook een stapje terug. We grijpen niet pas in als er iemand ziek is geworden, maar houden uw bedrijf preventief gezond, zodat de kans zo klein mogelijk wordt dat u te maken krijgt met verzuim. We zijn dus veel meer dan alleen een verzekeraar. We helpen namelijk ook, samen met onze partner Stigas, ziekteverzuim te voorkomen en te verminderen. 

 Foto In Gesprek Naast Kas

Bij SAZAS:

1. Bent u goed verzekerd
2. Verzorgen wij voor u de verzuimbegeleiding en re-integratie
3. Helpen wij u uw bedrijf gezond te houden

Wat we u te bieden hebben en wat voor u kunnen doen:

-          Verzuimpakketten en verzuimbegeleiding
Met onze verzuimpakketten dekt u financiële risico’s af. De verzekering keert uit als een van uw werknemers ziek wordt. Dit kunt u uitbreiden met verzuimbegeleiding. Dan begeleiden we uw zieke werknemer vanaf de eerste ziektedag. U kunt kiezen uit 3 pakketten: BASIS, Compleet en Eigen Regie. Lees hier meer. 

-          Interventies
Een interventie moet de terugkeer naar het werk bevorderen (re-integratie). Of: voorkomen dat uw werknemer zich ziekmeldt. Wij vergoeden bovengemiddeld veel interventies. Bij de inzet hiervan kijken we verder dan de kosten. Wij zijn niet voor niets de verzuimspecialist, dus u mag op ons rekenen als er echt iets aan de hand is. 

-          Risico-Inventarisatie & Evaluatie
De preventieadviseur van onze partner Stigas komt bij u langs voor een Risico-Inventarisatie & Evaluatie (RI&E). Doel: risico’s in kaart brengen om zo ziekteverzuim te voorkomen. Ook krijgt u advies hoe u die risico’s vermindert. 

-          Werkplekonderzoek
Met een werkplekonderzoek onderzoeken wij of u de werkomgeving kunt verbeteren. Welke verbeteringen zorgen ervoor dat uw werknemer langer gezond aan het werk blijft?

-          Preventief Medisch Onderzoek
Een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) brengt gezondheidsrisico’s rondom werk vroeg in beeld. Na het onderzoek krijgt uw werknemer advies over wat hij of zij kan doen om gezondheidsklachten te voorkomen.

-          Vitaliteitsscan
Met de vitaliteitsscan wordt in kaart gebracht hoe gezond en vitaal uw werknemers zijn. Wat kunt u als werkgever nog meer doen als het gaat om langer doorwerken, inzetbaarheid, fitheid, vitaliteit en gezondheid van uw werknemers?

-          VerzuimOnderDeDuim
VerzuimOnderDeDuim is een compleet programma waarin wij bedrijven met een hoog ziekteverzuim trainen en begeleiden. Doel: een lager verzuim. U leert verzuim te sturen en verzuimbeleid op te stellen en neemt deel aan 2 workshops. 

-          Preventiespreekuur
Een spreekuur voor werknemers waarin vragen over veilig en gezond werken worden beantwoord.

-          Zelfstandigenpakket
Als er iemand op uw bedrijf komt meewerken, wilt u dat dat gezond, veilig en verantwoord gebeurt. Met het zelfstandigenpakket van onze partner Stigas spoort u gemakkelijk alle risico’s op.

-          Veiligheidscheck
Met de veiligheidscheck brengt u risico’s op bedrijfsongevallen in kaart. U bent zich bewust van gevaarlijke situaties en daarbij kunt u gebreken dan snel verhelpen.

-          Werken In Balans
Werken in Balans geeft u als werkgever tools om uw werknemers betrokken, gemotiveerd, gezond en inzetbaar te houden.

-          CE-markeringen
De CE-markering geeft aan dat een machine voldoet aan de wettelijke eisen voor veiligheid, gezondheid en milieu. De veiligheidsdeskundige van onze partner Stigas helpt u met de veiligheidsbeoordeling en geeft advies over veiligheid. 

-          Tijdelijke vervanging
Als uw werknemer door ziekte of een ongeval niet kan werken helpt onze partner AB Werkt. Dit bedrijf ondersteunt u ook bij werving van nieuw personeel voor (eventuele) tijdelijke vervanging. Zo kan uw bedrijf, ook bij ziekte, doordraaien.

-          Cursussen en workshops
Onze ketenpartner Stigas organiseert diverse cursussen en workshops voor werkgevers, werknemers en zelfstandigen. Een greep uit het aanbod: basiscursus BHV, workshop verzuimmanagement, training verzuimgesprekken voeren. Op de website van Stigas kunt u meer informatie hierover vinden.

-          Voorlichting
Voor werkgever- en werknemersorganisaties zijn er voorlichtingen over verschillende onderwerpen. Bij uw eigen bedrijf (in company) of op een andere locatie. Lees hier meer over de verschillende voorlichtingen. 

Interesse?

Zoals u kunt zien bieden wij tal van oplossingen aan. Wilt u hier gebruik van maken? Sluit dan een verzuimverzekering af met verzuimbegeleiding. Vraag hier een offerte (rechts in groene kader) aan. 

Bereken de premie voor uw Sazas Verzuimverzekering

Sazas helpt als u in de knoop zit

Bereken uw premie