Waar let ik op bij het afsluiten van een verzuimverzekering?

Het doel van een verzuimverzekering is het dekken van het financiële risico bij arbeidsongeschiktheid van uw personeel. Maar waar moet u op letten bij het afsluiten van een verzuimverzekering?

Bepaal vooraf welk risico u wilt dragen

Voordat u kiest welke verzekering bij u past, is het belangrijk welk risico u wilt dragen. Zo kunt u kiezen:

  • Welk deel van de loondoorbetaling u afdekt.
  • Welke periode van de loondoorbetaling u voor eigen risico neemt; dit wordt het eigen risico genoemd.
  • Of u de werkgeverslasten meeverzekerd (het meeverzekeren van de sociale premies).

U kunt kiezen voor hoog risico, midden of laag risico. Hoe meer u verzekert, hoe hoger uw premie wordt. De uitkering die u ontvangt als iemand ziek is dan natuurlijk ook hoger. Andersom geldt dat ook. Belangrijk in uw overweging: welk risico kunt u echt zelf dragen bij ziekte.

Kijk verder dan de prijs

Bij de  keuze voor een verzuimverzekeraar wordt veelal op prijs vergeleken. Ons advies is om verder te kijken dan enkel de prijs. Belangrijker is: wat krijgt u voor die prijs? Zijn de werkgeverslasten inbegrepen in de premie, zijn de kosten voor re-integratie inbegrepen in de premie of komen die er boven op? Wat heeft uw verzekeraar u te bieden? Veel verzekeraars hebben lage instappremies, maar verhogen de premies tot wel 40% na het eerste jaar. Kijk verder dan de prijs en kijk waar u onderaan de streep het beste af bent. Spit een offerte goed uit en vraag uw adviseur om hulp.

Welke service mag u verwachten van uw verzekeraar?

De inhoud van de verzekering is belangrijk. De service van uw verzekeraar is minstens zo belangrijk. Want wat is vervelender dan slecht geholpen te worden bij vragen of heel lang te moeten wachten op de afwikkeling van een claim of de betaling van een uitkering. Op de website van uw verzekeraar kunt u vaak informatie vinden over reactietermijnen, ook kunt op internet reacties en beoordelingen lezen van andere klanten of klanttevredenheidsonderzoeken raadplegen. Raadpleeg ook uw accountant. Die heeft ook vaak ervaring met verschillende verzekeraars en kan u daar meer over vertellen.

Wat biedt uw verzekeraar voor uw werknemers?

Uw werknemers zijn uw allergrootste goed. Samen met hen draait u uw bedrijf. U wilt ze liever niet missen. Maar als iemand ziek wordt, wilt u ook niet dat de werknemer er financieel slecht voor komt te staan. Ook voor hen kunt u een verzekering aanbieden rondom arbeidsongeschiktheid. Dit is vaak in combinatie met uw verzuimverzekering af te sluiten. Uw werknemers betalen zelf de premie, maar u zorgt er wel voor dat u het netjes geregeld heeft.

Hoe werkt de verzuimregistratie?

Bij het afsluiten van een verzuimverzekering, meldt u alle werknemers aan en moet u alle lonen invoeren. Als een werknemer ziek is, maakt u daarvan uiteraard ook melding bij uw verzuimverzekeraar. Het is makkelijk als dit goed werkt en u hieraan niet teveel tijd kwijt bent.

Is Sazas uw verzuimverzekeraar en verzuimspecialist?

U kunt bij ons terecht voor uw verzuimverzekering. Sazas is meer dan een verzekeraar. Wij helpen u ook met andere zaken zoals:

  • Het voorkomen en omlaag brengen van verzuim.
  • Ondersteuning bij langdurig verzuim via onze WIA-expert (kosteloos voor Sazas-klanten).
  • Ons preventieprogramma's VerzuimOnderDeDuim.
  • Hulp en advies over verzuim en wetgeving (BeZaVa).
  • Goede service; snel geholpen met vragen, snelle aanpak bij verzuim met onze Verzuimdesk en MijnSazas: het online loket waar u verzuimmeldingen kunt doen, polissen en facturen kunt inzien.

Gepubliceerd op 4 februari 2016
Niet gevonden wat u zocht? Bel of mail: