Ziekteverzuim Voorkomen Klein

Wat heb ik aan een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Als ondernemer werkt u hard voor uw onderneming. Zolang dat u lukt natuurlijk. Want ook als ondernemer kunt u ziek worden of arbeidsongeschikt. U kunt uw werk dan zelf niet meer doen. Misschien denkt u hier liever niet aan. Maar liefst de helft van alle ondernemers in Nederland is niet verzekerd tegen het risico van arbeidsongeschiktheid. Bent u ZZP-er? Dan is de kans nog groter dat u niet verzekerd bent. Maar wat heeft u aan een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Veel ondernemers kiezen er dus voor om zich niet te verzekeren. Natuurlijk ben je niet bezig met ziek zijn op het moment dat je gezond bent. Ook als je jong bent, verwacht je nu eenmaal dat je altijd gezond blijft. Wat zijn de meest voorkomende redenen voor ondernemers om zich niet te verzekeren?

 1. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is te duur

  Veel ondernemers vinden de premie van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) te hoog. Daarom kiezen ze ervoor zich niet te verzekeren en het risico zelf op te vangen.
 2. Mijn bedrijf is mijn spaarpot

  Veel ondernemers zien hun bedrijf als een buffer om op terug te vallen. Een soort spaarpot dus. Toch lukt het niet altijd om te sparen, als het even wat tegenzit, is het lastig geld apart te zetten. En u moet wel discipline hebben om trouw uw geld apart te zetten en te sparen. Ook is geld wat in uw bedrijf zit niet altijd direct beschikbaar.
 3. Mijn familie springt in als ik ziek word

  Veel ondernemers rekenen op hun familie, buren of vrienden bij ziekte. Een sociaal vangnet is prettig, maar het is wel een tijdelijke oplossing. Naarmate arbeidsongeschiktheid langer duurt, wordt het lastiger hiervan gebruik te kunnen maken.
 4. Ik ben nooit ziek

  Dat denken veel ondernemers. Natuurlijk is dat een gezonde en productieve levensinstelling. Toch is dit geen betrouwbaar argument. Gewoonweg omdat niet te voorspellen is of je ziek wordt of wellicht een ongeluk krijgt. Het is en blijft een risico.

Wel of niet verzekeren?

De WAZ is afgeschaft in 2004. Daardoor ligt het financiële risico bij de ondernemer zelf. Het is aan u om in te schatten welk risico u wilt dragen. Wat is verstandig: wel of niet verzekeren? Denk er in ieder geval goed over na en stel uzelf de volgende vragen:

 • Ben ik bereid zelf risico te dragen?
 • Kan ik dit financiële risico ten allen tijde dragen?
 • Bij welke mate van risico voel ik mij prettig?

Denk goed na of u echt zelf de kosten kunt dragen als u ziek wordt. Bij langdurige ziekte blijkt dat in de praktijk moeilijk. Sommige ondernemers worden op termijn zelfs gedwongen hun eigen onderneming te moeten verkopen. Uw onderneming waar u met hart en ziel aan heeft gewerkt.

AVAZ is een goed alternatief

Er is een alternatief beschikbaar. Dat is onze AVAZ-verzekering een overbruggings- of tijdelijke arbeidsongeschiktheidsverzekering. Deze verzekering geeft een uitkering die de door u gekozen periode van arbeidsongeschiktheid overbrugt. Deze uitkering loopt tot maximaal 5 jaar. Dat is ook de periode waarin u besluit wel of niet verder te gaan met uw onderneming. De vaste termijn van deze AOV zorgt ook voor een lagere premie ten opzichte van een reguliere arbeidsongeschiktheidsverzekering die tot pensioenleeftijd een uitkering geeft.  

Kijk voor meer informatie over onze arbeidsongeschiktheidsverzekering op onderstaande link.

 • AVAZ AVAZ is een arbeidsongeschiktheidsverzekering ter overbrugging van het financiële risico van langdurige arbeidsongeschiktheid.
  Bekijk

Bereken de premie voor uw Sazas Verzuimverzekering

Sazas helpt als u in de knoop zit

Bereken uw premie