Nieuwsoverzicht 2016

  • Sazas scoort in klant­tevredenheids­onderzoek

    Het Verbond van Verzekeraars neemt jaarlijks het relevante Klanttevredenheidsonderzoek Zakelijk af. Dit is een onderzoek naar de tevredenheid van de zakelijke klanten van verzekeraars. Dit jaar heeft Sazas voor het eerst meegedaan en scoort meteen een plaats in de top 3.
    Nieuws
  • Werken aan de toekomst

    Werknemers zullen langer moeten doorwerken. Nu al tot na het 65e levensjaar. De pensioenleeftijd schuift elk jaar wat hoog. Dat vraagt ook wat van uw mensen. Om langer door te kunnen werken, moeten we gezonder zijn, lichamelijk en mentaal, om het ook vol te kunnen houden. Hoe zorgt u ervoor dat uw mensen op een gezonde verantwoorde manier langer kunnen doorwerken?
    Nieuws
  • Brief Asscher over loondoorbetaling bij ziekte

    Werkgevers hebben de verplichting om het loon van een zieke werknemer gedurende twee jaar door te betalen. Werkgevers ervaren knelpunten bij deze verplichting. Minister Asscher zoekt hier oplossingen voor. Hij heeft de SER gevraagd om voor de zomer een advies uit te brengen over een sluitend stelsel voor loondoorbetaling bij ziekte voor zowel ZZP’ers als werknemers.
    Nieuws
  • Wat doet Sazas in de eerste twee jaar van verzuim?

    De eerste twee verzuimjaren zijn cruciaal, omdat in deze jaren de kans het grootst is dat een werknemer weer terug aan het werk gaat. Daarom staat Sazas vanaf dag 1 van ziekte voor uw werknemer klaar. Wat doen we zoal in deze eerste twee jaar? Wat zijn de belangrijke momenten?
    Nieuws
  • Sazas zet stapje meer voor WGA-flex

    Vanaf 2013 geldt de wet BeZaVa (de Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters). Op 1 januari 2017 wordt deze wet afgerond om ook vangnetters (flexwerkers) sneller aan het werk te krijgen. Dit stelt u als werkgever tot het maken van een keuze. Wordt u eigenrisicodrager of betaalt u het gehele WGA-risico aan het UWV? Sazas helpt u bij het maken van deze keuze door middel van een persoonlijk advies formulier. Hieronder geven wij u meer informatie over dit onderwerp.
    Nieuws
  • Wat is uw keuze rondom WGA-flex?

    'Als accountmanager spreek ik regelmatig werkgevers en accountants. Ik krijg ook vragen over de WGA-flex. Voor veel bedrijven een complex onderwerp. Daarom wil ik graag uitleg geven aan wat er verandert rondom WGA-flex. Voor vragen hierover kunt u altijd met mij of uw eigen accountmanager contact opnemen of met onze speciale BeZaVa helpdesk, bezava@sazas.nl'
    Nieuws