Tips om stress te voorkomen

Stress, burn-out.. Helaas komt het steeds vaker voor. Een werknemer is dan vaak langer ziek. En het kan lastig zijn de werknemer weer gezond aan het werk te krijgen. Voorkomen blijft dus altijd beter dan genezen. Wat kunt u als werkgever doen om stress te voorkomen? Gideon van Aalst van de klantenservice, geeft zijn tips.
Tips-stress-voorkomen-Gideon-van-Aalst.jpg

Tip 1

Weet wat er speelt in uw bedrijf en in de hoofden van uw werknemers. Wist u dat het helpt om regelmatig een praatje te maken met uw werknemers? Zo heeft u het ook over zaken die het werk niet rechtstreeks raken. En merkt u sneller als iemand niet lekker in zijn vel zit. Spreek die werknemer daarop aan. Zorg dat u betrokken bent en blijft.

Heeft u (veel) verzuim in uw bedrijf? En vindt u het lastig hierover in gesprek te gaan met uw werknemers? Neem dan deel aan ons programma VerzuimOnderDeDuim.

Tip 2

Wist u dat uw stijl van leidinggeven van grote invloed is op het werkplezier en de productiviteit van uw personeel? Ga eens na hoe u leiding geeft. Bent u benaderbaar? Staat u open voor nieuwe ideeën of kritiek? In hoeverre stimuleert en ondersteunt u uw werknemers om gezond en vitaal te blijven werken? Hoe ervaart uw personeel de werkdruk?

Met een vitaliteitscan brengt u in kaart hoe gezond en vitaal uw werknemers zijn. Wat kunt u als werkgever nog meer doen als het gaat om langer doorwerken na 65 jaar, bredere inzetbaarheid, fitheid, vitaliteit en gezondheid van uw werknemers?

Tip 3

Kijk kritisch naar de werkplek van uw werknemers. Is die comfortabel genoeg? Is er een goede balans tussen ontspanning en werk in uw bedrijf? Een goede werkplek zorgt ook voor minder stress. Een kleine aanpassing maakt soms al het verschil tussen gezond werken en een ziekmelding.

Heeft u arbodienstverlening Basis of Compleet afgesloten? Dan kunt u gratis een werkplekonderzoek aanvragen. Hierin onderzoeken wij of u de werkomgeving kunt verbeteren.

Gepubliceerd op 24 maart 2017

Niet gevonden wat u zocht? Bel of mail: