Gastles verzekeren in de Week van het geld

In de Week van het geld worden op basisscholen in heel Nederland door medewerkers van onder meer banken, verzekeraars en gemeenten ruim 5.000 gastlessen en workshops gegeven over omgaan met geld.

Onder het motto 'jong geleerd is oud gedaan' wil platform Wijzer in geldzaken met de Week van het geld, van 12 t/m 16 maart 2018, basisscholieren voorbereiden op financiële zelfstandigheid in de toekomst.

Verschillende medewerkers van Sazas verzorgden deze week een gastles over verzekeren in de groepen 4, 7 en 8 van de basisschool. De kinderen kregen uitleg over wat verzekeren is en wat termen als risico en premie inhouden. Daarna gingen ze in teams een digitaal spel spelen.

Enkele reacties van medewerkers: “Het was erg leuk om te doen”, “Kinderen wisten al het een en ander over verzekeren”, “Eigen inbreng van de kinderen was top”, “Ze waren nieuwsgierig en stelden veel vragen" en "De kinderen waren enthousiast en gingen tijdens het spel echt met elkaar in overleg over wat ze nou wel en niet moeten verzekeren”.

Gepubliceerd op 16 maart 2018
Niet gevonden wat u zocht? Bel of mail: