Tips voor meer werkgeluk

Het is voor u als werkgever van belang om niet alleen bezig te zijn met het aantrekken van meer talent, maar ook om te investeren in het talent wat u al op de werkvloer heeft. Meerdere factoren zorgen ervoor dat uw medewerkers vitaal blijven en plezier blijven hebben op het werk. Geluk op de werkvloer is een voorbeeld van zo’n factor. Wij delen graag een aantal tips om het werkgeluk onder uw medewerkers te vergroten en te behouden.

Lachende man in lichtblauw overhemd

Tip 1: Zorg voor zinvol werk

Het gevoel hebben dat je zinvol werk verricht, zorgt voor een positieve gemoedstoestand. Dit zorgt ervoor dat uw medewerkers met meer plezier naar het werk komen en gedurende de hele werkdag geboeid blijven. Opvallend veel Nederlandse medewerkers hebben het gevoel dat het werk zinloos is. Lees hier de feiten.

Tip 2: Zorg voor uitdaging

Het is vaak genoeg bewezen: wanneer medewerkers genoeg uitdaging hebben op het werk, blijven ze over het algemeen langer in dienst. Meer uitdaging bieden kan bijvoorbeeld door een aanvullende opleiding of omscholing. Heeft een medewerker niet genoeg uitdaging op het werk, dan kan er verveling ontstaan door gebrek aan motivatie. Het gevolg is dat een medewerker mogelijk eerder op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging en dus een nieuwe baan. Lees hier meer over zo’n zogenaamde ‘bore-out’.

Tip 3: Zorg voor een goede saamhorigheid en samenwerking

Collega’s brengen ontzettend veel tijd met elkaar door. Ze bouwen emotioneel een band met elkaar op, wat voor hen een reden kan zijn om enthousiast(er) naar het werk te gaan, en niet zomaar een andere baan te zoeken. Om die reden is het belangrijk om te investeren in een goede samenwerking en de onderlinge sfeer. Bedrijfsuitjes kunnen de sfeer bijvoorbeeld positief beïnvloeden.

Tip 4: Zorg dat er een band met het bedrijf ontstaat

Niet alleen de band met collega’s is belangrijk, maar daarmee ook de band met het bedrijf. Als medewerkers zich een ‘ambassadeur’ of vertegenwoordiger van het bedrijf voelen, dan is er een emotionele band met het bedrijf. Medewerkers voelen zich verbonden en hechten waarde aan het bedrijf zelf en de dienst zie het verleent. Ze zullen eerder meeleven met mijlpalen.

Niet gevonden wat u zocht? Bel of mail: