Wat heb ik aan een verzuimverzekering?

Heeft u personeel in dienst? Dan maakt u ook de afweging of u een verzuimverzekering afsluit of niet. 5 redenen waarom u niet zonder een verzuimverzekering kunt.

1. Verzuim kost veel

Als een werknemer zich ziek meldt met een griepje, denkt u misschien "ach die is vast over een paar dagen weer beter". Maar vergist u zich niet! Toch gaat de teller bij verzuim al snel lopen. Een zieke werknemer kost u al snel € 250,- per dag. Behalve de loonkosten die u doorbetaalt, zijn er namelijk ook de kosten voor vervanging, het verlies van productie en de kosten voor de verzuimbegeleiding. Een dagje of een week kunt u nog wel overbruggen. Maar de kosten lopen al snel op als uw werknemer langer ziek blijft.

Personeel-Sazas-whiteboard

2. Productie loopt terug

Als een werknemer ziek wordt, kan een andere collega misschien bijspringen. Het kan ook zo zijn dat er tijdelijk een extra kracht moet worden ingehuurd. Als een werknemer specialistisch werk doet, is het niet zo makkelijk vervanging te vinden. Bovendien kan de werkdruk voor anderen oplopen wat het risico op nog meer verzuim vergroot. En… minder productie kost u geld.

3. Het kost u meer tijd

De begeleiding van een zieke werknemer kan veel tijd in beslag nemen. De Wet Verbetering Poortwachter schrijft precies voor hoe u moet handelen bij verzuim. Zonder arbodienst komen de sturing en administratie op uw bord. Dat kost u extra tijd.

4. U staat er alleen voor

Een goede aanpak bij verzuim vraagt om ervaring en kundigheid. Een arbodienst werkt iedere dag met zieke werknemers en weet precies hoe ze de werknemer kunnen re-integreren. Dat is efficiënter en kan u tijd en een hoop zorgen besparen.

5. U loopt risico bij de poort

Blijft iemand langdurig arbeidsongeschikt dan toetst het UWV meestal na twee jaar of er voldaan is aan de plichten die de Wet Verbetering Poortwachter stelt. Is dat niet zo, dan kunt u een loonsanctie opgelegd krijgen. Belangrijk bij de keuze voor een verzekeraar en arbodienst, is er op te letten of deze ook Poortwachtergarantie afgeeft.

Hoe helpt een verzuimverzekering geld te besparen?

Een goede verzuimverzekering in combinatie met een arbodienst helpt u tijd, geld en geregel te besparen. We helpen u (via onze arbodienst) met de dossieropbouw van de zieke medewerker. Daarnaast helpen we klanten het verzuim omlaag te brengen en ook ziekteverzuim te voorkomen. Zo is een werkplekonderzoek voor Sazas klanten bijvoorbeeld gratis.

Niet gevonden wat u zocht? Bel of mail: