Deelname Sazas aan de Week van het geld 2021

Sazas streeft naar vitale mensen in gezonde bedrijven. Maar ook naar een vitale maatschappij. Door mee te doen aan verschillende maatschappelijke initiatieven geven wij hier vorm aan. Zo doen wij ieder jaar mee aan de Week van het geld, wat ook deze week (van 22 t/m 26 maart 2021) weer het geval was. We vertelden kinderen uit onder andere groep 7 en 8 door middel van gastlessen meer over verzekeren en risico’s. Tot twee jaar geleden stonden we dan fysiek voor de klas; dit jaar vonden de gastlessen online plaats door de coronatijd.

Wat is het doel?

In de Week van het geld worden op basisscholen in heel Nederland door medewerkers van onder meer banken, verzekeraars en gemeenten gastlessen en workshops gegeven over het omgaan met geld. Het doel van de gastlessen is dat de kinderen weten dat er risico’s zijn (bijvoorbeeld kapot gaan van spullen, diefstal en brand) en dat deze risico’s financiële gevolgen hebben waar je je tegen kunt verzekeren. Eerst gingen we in gesprek met de klassen over geld en verzekeren, vervolgens werd er een interactief spel gespeeld. Hiermee wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd.

Reacties van de scholen

Onze collega's Sadia, Pierre, Jacqueline, Bjukje, Evy, Alexandra en Kim gaven deze week de gastlessen namens Sazas. Een paar leuke reacties die zij hebben gekregen:

"Bedankt voor de leuke les! Ondanks de technische problemen ging het best goed en de kinderen deden ook enthousiast mee!"

"Bedankt voor de online les. Kinderen waren heel enthousiast en fanatiek. Graag tot volgend jaar."

De ervaring van collega Evy

Evy van Vlimmeren, Junior Adviseur Risk & Compliance, gaf afgelopen woensdag een gastles aan 3 groepen. Lees hier hoe ze dat ervaren heeft: 

"
Vandaag heb ik mijn allereerste gastles mogen geven, en die smaakte naar meer! Vanuit de 'Week van het geld' worden er ieder jaar gastlessen gegeven aan basisscholen. Omdat ik dit een mooi initiatief vind, was ik meteen enthousiast toen ik hoorde dat Sazas hieraan deelneemt. Het telefoontje naar mijn oude basisschool was dan ook snel gepleegd.

Gezien de huidige omstandigheden verliep de les via Zoom, hoewel ik liever voor de klas zou staan ging dit hartstikke goed. Op voorhand had ik wel mijn bedenkingen, lukt het wel een klas te boeien via Zoom? Dit bleek geen enkel probleem, de klas deed super leuk mee (de kinderen zijn nu ook al een aardig Zoom-tijdperk gewend). Het grootste nadeel was misschien nog wel dat ik niet even gezellig een kopje koffie kon drinken met mijn juffen van vroeger ;-)."

Niet gevonden wat u zocht? Bel of mail: