Nieuws voor werkgevers

  • Thuiswerken bij warm weer

    Thuiswerken: houd het hoofd koel tijdens warme dagen

    De populariteit van thuiswerken is de afgelopen jaren toegenomen. Thuiswerkplekken zijn in veel gevallen haastig ingericht en voldoen niet altijd aan de arbo-eisen. En dat probleem wordt groter als de temperaturen omhoog gaan. Hoe voorkomt u als werkgever dat de prestaties van uw medewerkers dalen wanneer het warmer wordt?
    Artikel
  • Verzuim bespreken binnen uw organisatie

    Verzuim bespreken binnen uw organisatie

    Bij verzuim draait het erom hoe medewerkers en u als werkgever of uw leidinggevenden omgaan met ziekte. Hier kunnen vooraf afspraken over gemaakt worden en hierin zijn een aantal keuzes. Wat is uw verantwoordelijkheid als werkgever of leidinggevende en hoe maakt u (mogelijk) verzuim bespreekbaar?
    Artikel
  • WIA-aanvraag, wat is de rol van de werkgever?

    De WIA-aanvraag: wat is de rol van de werkgever?

    Als uw medewerker bijna twee jaar ziek is, kan hij of zij een WIA-uitkering aanvragen. Uw medewerker kan aan u vragen om een aantal van deze documenten aan te leveren bij UWV. Wat is de rol van de werkgever bij het aanvragen van een WIA-uitkering?
    artikel
  • AVG boete voor onjuiste verzuimadministratie

    Verzuimadministratie en AVG-regels: zo voorkomt u een boete

    Uw medewerker belt om te zeggen dat hij of zij ziek is. U mag vervolgens niet vragen waar hij of zij last van heeft vanwege de privacywetgeving (AVG). Doet u dit wel, dan kunt u beboet worden door de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Wat mag u wel vragen?
    Artikel
  • Tips voor een betere werk-privébalans

    Tips voor een goede werk-privébalans

    Nu veel medewerkers thuiswerken, vervaagt de grens tussen werk en privé. Aan de ene kant biedt dat medewerkers veel vrijheid en flexibiliteit, maar het zorgt er ook voor dat ze te lang of minder efficiënt werken. Op de lange termijn kan dit zorgen voor stress, een hoger verzuim of zelfs langdurige uitval.
    Artikel
  • Verzuim door Long COVID, langdurige klachten na een coronabesmetting

    Verzuim door Long COVID: langdurige klachten na een coronabesmetting

    Na een coronabesmetting kunnen mensen fysieke en/of mentale klachten ervaren. Meestal gaan die klachten na een aantal dagen of weken weer over. Mensen met Long COVID (langdurige klachten na een coronabesmetting), kunnen deels of volledig uitvallen. Hoe kunt u als werkgever uw zieke medewerker helpen?
    Artikel
  • Geen voorschot transitievergoeding voor kleine werkgever

    Geen voorschot transitievergoeding voor kleine werkgever

    Werkgevers zijn vaak verplicht om een transitievergoeding te betalen. Kleine werkgevers kunnen deze vaak niet zelf betalen en krijgen daarom in bepaalde situaties een (gedeeltelijke) compensatie. Deze ontvangen ze achteraf, wat vooral in deze coronatijd soms tot problemen leidt. Minister Koolmees van Sociale Zaken liet onlangs weten dat het verstrekken van een voorschot aan kleine werkgevers niet mogelijk is.
    Nieuws
  • Sazas in gesprek over verzuim en corona met klant aspergekwekerij Teboza

    Teboza investeert gericht in het welzijn van medewerkers

    Aspergebedrijf Teboza is klant van Sazas en investeert gericht in goede arbeidsomstandigheden en doet er alles aan om haar mensen ‘een goed gevoel te geven’. “Toon je waardering; dat maakt het verschil!” vertelt Kim Niessen, Hoofd Personeelszaken bij Teboza.
    artikel