Bent u al klaar
voor de AVG?


Wat is de AVG?

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat vanaf die datum in de hele Europese Unie dezelfde privacywetgeving geldt voor het verwerken van persoonsgegevens. De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) komt daarmee te vervallen.

Elke organisatie verwerkt, al dan niet bewust, persoonsgegevens. Zo zijn namen, adressen en telefoonnummers van klanten of werknemers al aan te merken als persoonsgegevens.

U bent als organisatie verplicht om zorgvuldig om te gaan met persoonsgegevens en u heeft hierin een verantwoordingsplicht. Dat betekent dat u een privacy-administratie moet bijhouden waarin staat welke persoonsgegevens u verwerkt, waarom u dit doet en hoe de gegevens zijn beveiligd. Het kan dan gaan om gegevens van eigen personeel, maar ook van klanten. Ook moet u met documenten kunnen aantonen dat u de persoonsgegevens zorgvuldig verwerkt en voldoet aan de eisen die de AVG stelt.

Het is daarom verstandig om u te verdiepen in de AVG. Kijk hier voor meer informatie.

Sazas is klaar voor de AVG

Sazas voldoet aan de Wbp en vanaf 25 mei 2018 ook aan de eisen die de AVG stelt. Daar hoeft u zich geen zorgen over te maken! Wij houden ons strikt aan de privacyregels. Dat betekent onder meer dat wij uitsluitend gegevens uitvragen en terugkoppelen wat volgens de wetgever is toegestaan.

In de volgende nieuwsbrief informeren wij u meer over Sazas en de AVG en de omgang met uw persoonsgegevens. Uw gegevens zijn bij Sazas in goede handen!

Niet gevonden wat u zocht? Bel of mail: