Verzuim voorkomen begint bij preventie

Preventiemedewerkers in agri en groen kunnen een nieuwe e-learning doen. Een groot aantal korte filmpjes met vragen en feedback leveren alle basiskennis die zij nodig hebben. In de filmpjes bespreken bedrijven uit de sector en adviseurs van Stigas de belangrijkste aspecten van het preventiewerk. Er zijn vier thema’s: taken van een preventiemedewerker, arboregels, risico's in de agri- en groene sector en samen werken aan preventie.

Makkelijk en vrij beschikbaar

De e-learning is gratis beschikbaar en laagdrempelig: inloggen hoeft niet en de preventiemedewerker kan zelf kiezen welke thema’s hij in welke volgorde doorloopt. Het doorlopen van een thema duurt ongeveer een half uur.

Centrale rol preventiemedewerker

De e-learning is ontwikkeld met subsidie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Henri Géron, projectmanager duurzame inzetbaarheid bij het ministerie: “De preventiemedewerker speelt een centrale rol als het gaat om het realiseren van een gezonde en veilige werkplek. Deze e-learning helpt hem dit waar te maken. En in deze toegankelijke vorm - filmpjes, korte vragen en meteen feedback – krijgt een preventiemedewerker relatief eenvoudig de juiste basiskennis.”

Naar de e-learning >> 

Niet gevonden wat u zocht? Bel of mail: