Preventief spreekuur

Hebben uw medewerkers vragen over werkrisico’s, persoonlijke beschermingsmiddelen of gezondheidsklachten die mogelijk samenhangen met het werk? Dan kunnen zij gebruikmaken van het preventiespreekuur met een bedrijfsarts of een preventieadviseur.

Wanneer in een vroeg stadium actie wordt ondernomen bij (mogelijke) ongemakken, kan het risico op verdere klachten en uiteindelijke ziekmeldingen afnemen.

Bewustwording spreekuur en signaleren klachten

Het is dus van belang dat u als werkgever uw medewerkers bewust maakt van de mogelijkheid om het preventiespreekuur te bezoeken. Klachten die ontstaan uiten zich namelijk niet gelijk in ziekmeldingen. Het is goed als medewerkers het aangeven wanneer ze klachten hebben. Daarvoor is het preventiespreekuur in het leven geroepen. De besproken informatie wordt vertrouwelijk behandeld en dus niet met de werkgever gedeeld.

Wat kunt u van het spreekuur verwachten?

Uw medewerkers kunnen niet terecht bij het preventiespreekuur met vragen die te maken hebben met ziekteverzuim of die niet met het werk samenhangen en waarvoor ze terecht kunnen bij een huisarts. Het preventiespreekuur is gratis voor agrarische klanten van Sazas.

Aanvragen preventief spreekuur of meer informatie

Wilt u meer informatie over het preventief spreekuur, of een afspraak maken? Lees dan meer informatie over het preventief spreekuur en vul het contactformulier in.

Niet gevonden wat u zocht? Bel of mail: