MKB verzuim-ontzorgverzekering: hoe pakt Sazas het aan?

U heeft er vast wel over gehoord: de MKB verzuim-ontzorgverzekering. René Pietersma, productmanager bij Sazas, vertelt u graag meer over wat de MKB verzuim-ontzorgverzekering inhoudt en wat u van ons op dit gebied kunt verwachten.

MKB-verzuim-ontzorgverzekering

Wat staat er ook alweer in het convenant van de MKB verzuim-ontzorgverzekering?

“Met het convenant verbinden werkgeverorganisaties MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO-Nederland en verzuimverzekeraars zich aan de ontwikkeling van de MKB verzuim-ontzorgverzekering. Deze verzekering moet werkgevers binnen MKB-bedrijven vanaf 2020 bijstaan in het ontzorgen rondom langdurig zieke medewerkers. Het ondersteunt werkgevers bij hun re-integratieverplichting tegenover hun zieke medewerker en moet zorgen voor een evenwichtige premie.”

Wat is de status van de MKB verzuim-ontzorgverzekering bij Sazas?

“Wij hebben getekend voor het convenant. Dat betekent dat wij hier invulling aan gaan geven. De MKB verzuim-ontzorgverzekering sluit al grotendeels aan op wat wij doen als verzuimspecialist. We gaan onze huidige dienstverlening waar nodig verder uitdiepen, waardoor deze dan in zijn geheel voldoet aan de eisen van de MKB verzuim-ontzorgverzekering. Ons doel is om de klant maximaal te ontzorgen.”

Op welke manier sluit de MKB verzuim-ontzorgverzekering aan bij wat Sazas nu al doet?

“Het convenant is er bijvoorbeeld op gericht dat werkgevers niet worden afgerekend op de (onverwachte) lange duur van hun verzuim. Ons premiebeleid houdt hier al rekening mee. Op die manier zijn de premienadelen al beperkt. Verder worden onze klanten al zoveel mogelijk ontzorgd, zoals met onze verzuimverzekering en het ondersteunen op het gebied van re-integratie en interventies.”

Wanneer weten we meer concreets over de MKB verzuim-ontzorgverzekering van Sazas?

“We zijn druk bezig om de MKB verzuim-ontzorgverzekering vorm te geven. Ik blijf u op de hoogte houden in de volgende Sazas nieuwsbrieven.”

Niet gevonden wat u zocht? Bel of mail: