Veelgestelde vraag: Hoe wijzig ik mijn e-mailadres in MijnSazas?

Onze klantenservice krijgt regelmatig vragen van werkgevers die hun e-mailadres willen wijzigen. Rahamed Bholai, medewerker Klantenservice & Verkoopondersteuning, legt uit hoe dit werkt.

“In MijnSazas kunt u op twee plekken uw e-mailadres wijzigen. Op welke plek u het e-mailadres wijzigt, hangt af van waarvoor u het e-mailadres wilt gebruiken.

Optie 1 - digitale post

U wilt op het e-mailadres de digitale post over uw verzekeringsproduct(en) ontvangen en overige informatie die voor u als Sazas-klant belangrijk kan zijn.

Optie 2 - wachtwoord-vergeten-functie

U wilt dat dit e-mailadres gebruikt wordt wanneer u uw wachtwoord vergeten bent. U ontvangt dan op dit e-mailadres een mail met een link waarmee u een nieuw wachtwoord kunt instellen.

Beide opties leggen we hieronder verder uit.

Ga eerst naar MijnSazas 
Log in op MijnSazas via de navigatiekolom links op onze website. U komt na het inloggen uit op uw overzichtsscherm.

Optie 1: voor uw digitale Sazas post

Hiervoor gaat u naar het onderdeel 'Bedrijfsgegevens' (1) (linksonder in uw scherm). Hier klikt u op. Bij 'Contactpersonen' kiest u voor ‘wijzig’ (2). Vervolgens kunt u hier uw e-mailadres wijzigen. U kunt hier meerdere e-mailadressen opgeven op basis van onderwerp. U ontvangt op het adres dan uitsluitend de post over dat betreffende onderwerp. Om de gegevens op te slaan, kiest u voor 'bevestigen'.

MijnSazas omgeving Bedrijfsgegevens

Optie 2: voor de wachtwoord-vergeten-functie

Om uw e-mailadres op te geven of te wijzigen voor de wachtwoord-vergeten-functie, gaat u rechts bovenin het scherm naar ‘Profiel’(1). Hier klikt u op. Vervolgens ziet u onderstaand scherm. Bij 'Gebruiker' kiest u voor 'wijzig'(2).

MijnSazas omgeving gebruiker wijzigen

Vervolgens vult u uw nieuwe e-mailadres en uw wachtwoord in (ter controle) en kiest u voor 'bevestigen', zie hieronder.

MijnSazas omgeving nieuw e-mailadres invoeren

Na het bevestigen ontvangt u op het opgegeven e-mailadres direct een e-mail met een bevestigingslink. Deze link moet u binnen 24 uur bevestigen door erop te klikken. De reden dat u hier uw e-mailadres een tweede keer moet bevestigen, is dat het hier gaat gevoelige informatie, namelijk uw persoonlijke wachtwoord en de toegang tot uw gegevens in MijnSazas. Na bevestiging via de link wordt u gevraagd om uw polisnummer en wachtwoord op te geven. Na het bevestigen van deze gegevens is uw e-mailadres vastgelegd voor de wachtwoord-vergeten-functie.

De wachtwoord-vergeten functie en het pop-up scherm

Onderstaand pop-up scherm ziet u alléén wanneer u ingelogd bent in MijnSazas en nog geen e-mailadres heeft ingesteld voor de wachtwoord-vergeten-functie.

Pop-up voorbeeld Wachtwoord vergeten

Ook hier vult u uw e-mailadres en uw wachtwoord in en kiest u voor 'bevestigen'. Na het bevestigen ontvangt u op het opgegeven e-mailadres direct een e-mail met een bevestigingslink. Volg dezelfde stappen zoals hierboven aangegeven bij optie 2. Hierna is uw e-mailadres vastgelegd voor de wachtwoord-vergeten-functie.”

Niet gevonden wat u zocht? Bel of mail: