'Ik help u kosten te besparen'

Onze WIA-expert Marc Breedveld helpt u graag. Waarvoor kunt u bij hem terecht?

Ik help werkgevers en medewerkers met vragen over langdurig verzuim en WIA

Bijvoorbeeld als een medewerker langere tijd ziek is en de verwachting is dat hij of zij niet binnen twee jaar volledig herstelt. Dan komt er veel op deze medewerker af en dat roept vragen op zoals: ‘Krijg ik een uitkering? En zo ja, hoeveel uitkering ontvang ik dan en voor welke periode?’ Dat geldt ook voor u als werkgever. ‘Wat betekent een WIA-uitkering voor mij? Wat betekent dit voor onze arbeidsrelatie? Wat moet ik betalen en wat zijn mijn verplichtingen? Wat is de rol van het UWV hierin?’ Met al dit soort vragen kunt u bij mij terecht.

Als uw medewerker langdurig ziek is, kom ik in actie

U kunt mij altijd inschakelen als een medewerker ziek is, dus ook in het eerste jaar, als u verwacht dat de medewerker langer ziek blijft. Ik ga dan in gesprek met u en uw medewerker. We bespreken wat uw verplichtingen zijn als werkgever en wat u van uw medewerker kunt verwachten. Het is goed daar tijdig op voorbereid te zijn, zodat niemand steekjes laat vallen. Dat kan vervelende gevolgen hebben, bijvoorbeeld dat u een jaar langer het loon van uw zieke medewerker moet doorbetalen. En dat wil ik graag samen met u voorkomen.

Ik beoordeel de WIA-beslissing van UWV

Ik help ook bij bezwaar naar UWV. En dat kan een positief verschil maken! Een voorbeeld: u heeft een medewerker in dienst waarvan u had verwacht dat hij een IVA-uitkering zou ontvangen. Toch krijgt deze medewerker een WGA-uitkering toegekend. Dan kunt u bij mij aankloppen. Samen kijken we of er gronden zijn voor bezwaar. Als een medewerker dan toch in de IVA komt, dan is dat prettig voor u en de medewerker. U bent niet meer (financieel) verantwoordelijk voor deze medewerker. Daarnaast heeft een medewerker dan recht op een hogere uitkering en vervallen zijn re-integratieverplichtingen.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met mij. Marc Breedveld Sazas 088 56 79 100.
Meer weten over wat een WIA-expert precies doet voor werkgever én werknemer? 

Niet gevonden wat u zocht? Bel of mail: