Tips om in beweging te komen

Onze accountmanager Eskil Fleuren geeft tips om beweging op het werk te stimuleren.

1. Kan de taak ook staand uitgevoerd worden?

Het regelmatig doorbreken van langdurig zitten, biedt veel gezondheidsvoordelen. Maak een lijstje van taken die ook staand uitgevoerd kunnen worden. En stimuleer om telefoongesprekken, werkoverleg, bijpraten met collega’s en mail staand te doen. Door taken vaker staand te doen, wordt dit al snel een nieuwe gewoonte. En natuurlijk naar buiten gaan en wandelen tijdens de lunch. Dat zorgt er meteen ook voor dat je je weer fris voelt in je hoofd.

bewegen-op-werk

2. Een rondje lopen en het materiaal controleren

Ook tijdens werk op de trekker zit een medewerker lang stil. Af en toe een rondje om de trekker lopen zorgt ervoor dat dit patroon doorbroken wordt. Gelijk een goed moment om te controleren of de werktuigen nog in orde zijn. Dat geldt natuurlijk ook voor andere machines waar zittend op gewerkt wordt. Ook op kantoor is het belangrijk regelmatig te rekken en strekken. Een handige tip als reminder is om de radio aan te zetten en het reclameblok te gebruiken om een break te nemen.

3. Doe spieroefeningen vanuit je stoel

Spieroefeningen zorgen ervoor dat de spieren soepel en in beweging blijven. Dat hoeft helemaal niet inspannend te zijn. Er zijn ook lichte spieroefeningen die u en uw medewerkers kunnen doen vanaf het bureau zoals:

  • Span buik- of bilspieren 30 seconden aan en laat los. Herhaal 5 keer.
  • Til de voeten een paar centimeter van de grond en laat zakken tot ze nét niet de grond raken. Herhaal 5 keer.
  • Duw de vuisten 10 seconden lang hard op uw bureau. Herhaal 5 keer.

Met wat kleine aanpassingen op het werk zorgt u dat medewerkers meer in beweging komen. U kunt uw mensen ook zelf om tips vragen om meer te bewegen. Zo blijft u samen gezonder. En geef zelf ook het goede voorbeeld!

Wilt u meer tips? Lees hier hoe u zorgt voor een gezonde werkdruk.

Niet gevonden wat u zocht? Bel of mail: