Deelname Sazas aan de Week van het geld 2019

Sazas streeft naar vitale mensen in gezonde bedrijven. Maar ook naar een vitale maatschappij. Door mee te doen aan verschillende maatschappelijke initiatieven geven wij hier vorm aan. Zo doen wij deze week ook mee aan de Week van het geld. 

Wat gebeurt er deze week?

In de Week van het geld worden op basisscholen in heel Nederland door medewerkers van onder meer banken, verzekeraars en gemeenten ruim 5.000 gastlessen en workshops gegeven over het omgaan met geld. Ook geven verschillende medewerkers van Sazas deze week weer verschillende gastlessen. Dit gebeurt door middel van een interactief spel. We vertellen kinderen uit onder andere groep 7 en 8 meer over verzekeren en risico’s.

Wat is het doel?

Het doel van de gastlessen is dat de kinderen weten dat er risico’s zijn (bijvoorbeeld kapot gaan van spullen, diefstal en brand) en dat deze risico’s financiële gevolgen hebben. Hiermee wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Maar ook weten de kinderen na de gastlessen wat een verzekering is en waarvoor een verzekering is bedoeld. Aan de hand van voorbeelden van verzekeringen (‘Snel beter verzekering’, ‘Per ongeluk verzekering’, Onderweg verzekering’ en ‘Woonzorgeloos verzekering) worden kinderen aan het denken gezet over welke verzekering voor welke situaties nodig is.

Wilt u meer weten over de Week van het geld? Kijk dan hier.

Niet gevonden wat u zocht? Bel of mail: