Het laatste nieuws en recente artikelen

  • minder klachten thuiswerkers

    Minder lichamelijke klachten thuiswerkers

    Thuiswerken is inmiddels heel gewoon bij veel bedrijven. Dat is niet alleen makkelijker en soms nuttiger voor medewerkers, maar ook goed voor hun gezondheid. Onderzoek van de Nederlandse Arbeidsinspectie toont namelijk aan dat medewerkers die veel thuiswerken minder vaak klachten hebben aan hun arm, nek, schouders (KANS-klachten) en rug dan medewerkers die alleen op kantoor werken. Thuiswerken heeft ook andere voordelen.

    Nieuws
  • Individuele PLUS-verzekering

    Verlaging premiepercentage PLUS-verzekering

    De PLUS-verzekering is bedoeld voor de agrarische en groene sector. Sluit u voor uw klant de verzuimverzekering af? Dan nemen de medewerkers van uw klant automatisch deel aan de PLUS-verzekering. Vanaf 1 januari 2024 verlagen we het premiepercentage van deze verzekering.

    nieuws
  • De verzuim-ontzorgverzekering voor het mkb (MKB VOV)

    MKB kiest vaker verzuim-ontzorgverzekering (MKB VOV)

    Een groeiend aantal mkb'ers kiest voor een verzuim-ontzorgverzekering. Uit recent onderzoek blijkt dat één op de vier werkenden tussen 18 en 34 jaar burn-outklachten door hun werk heeft. Met de MKB VOV beschermt het mkb zich tegen de kosten en de zorgen rondom langdurig verzuim.
    nieuws
  • Trajecten van schuldhulpverlening verkort per 1 juli 2023 - Sazas

    Schuldhulpverlening: hulptrajecten zijn verkort

    Per 1 juli 2023 is het traject rondom de wettelijke schuldsanering (de Wet schuldsanering natuurlijke personen, Wsnp) korter geworden. Dit telt nu nog maar 18 in plaats van 36 maanden. Dat scheelt veel stress bij mensen met (te) hoge schulden. Voorkom verzuim door schulden: help uw klanten daarbij.
    nieuws
  • Met Stoptober 2023 Stoppen Met Roken

    Stoptober 2023: feiten en fabels over roken (en de werkvloer)

    Met de actie ‘Stoptober’ proberen ook dit jaar weer veel Nederlanders te stoppen met roken. Over roken bestaan veel feiten en fabels. Wat is er waar over roken (in relatie tot werk) en wat is er niet waar? Wij scheiden de fabels van de feiten. 

    nieuws
  • WIA-expert Sadia vertelt over no-riskpolis en WIA-achterstanden

    Achterstanden bij UWV op WIA-beoordelingen: no-risk nu zonder WIA-beslissing mogelijk

    Neemt u iemand met een arbeidsbeperking in dienst, dan heeft u mogelijk recht op een no-riskpolis. Als uw medewerker dan ziek uitvalt, betaalt UWV hem of haar een uitkering. Hierdoor hoeft u het loon niet door te betalen bij ziekte. Maar waar u voorheen pas recht had op een no-risk als de WIA-beslissing (WIA-beschikking) binnen was, is dit nu al eerder mogelijk. In dit artikel leggen we uit wat de no-riskpolis is, wie hier recht op hebben en wanneer een no-risk zonder WIA-beslissing mogelijk is.
    Nieuws
  • Arbobalans 2022: hoogste aantal verzuimdagen sinds 2014 - Sazas

    Arbobalans 2022: hoogste aantal verzuimdagen sinds 2014

    Het ziekteverzuim in Nederland is in 2022 gestegen naar het hoogste punt sinds 2014, met gemiddeld negen werkdagen per werknemer. Ook het verzuimpercentage nam toe naar 5,2%. Dit blijkt onder andere uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2022 en de Arbobalans 2022 van TNO.
    Nieuws
  • Wettelijke vakantiedagen vervallen; informeer uw medewerkers

    Wettelijke vakantiedagen vervallen in juli; informeer uw medewerker

    Op 1 juli 2023 vervallen de wettelijke vakantiedagen die uw medewerkers in 2022 hebben opgebouwd. Als werkgever bent u verplicht uw medewerkers hierover te informeren, zodat zij hun verlofuren alsnog kunnen opnemen. Dit is niet alleen goed voor uw medewerkers; als werkgever ervaart u hier ook de voordelen van.  

    nieuws