Nieuwsbrief juni 2021

In deze editie van de nieuwsbrief leest u onder andere meer de verhoging van het minimumloon per 1 juli 2021, tips voor een betere werk-privébalans, Long COVID en het STAP-budget: een subsidieregeling voor scholing.

 • Wettelijk Minimumloon 1 Juli 2021 Weer Omhoog

  Wettelijk minimumloon 1 juli omhoog

  Donderdag 1 juli 2021 gaat het minimumloon, en daarmee ook het minimum jeugdloon, omhoog. Een overzicht van de bedragen voor 2021 en de belangrijkste informatie over het minimumloon leest u in dit artikel
  Nieuws
 • Geen Voorschot Transitievergoeding Voor Kleine Werkgever

  Geen voorschot transitievergoeding voor kleine werkgever

  Werkgevers zijn vaak verplicht om een transitievergoeding te betalen. Kleine werkgevers kunnen deze vaak niet zelf betalen en krijgen daarom in bepaalde situaties een (gedeeltelijke) compensatie. Deze ontvangen ze achteraf, wat vooral in deze coronatijd soms tot problemen leidt. Minister Koolmees van Sociale Zaken liet onlangs weten dat het verstrekken van een voorschot aan kleine werkgevers niet mogelijk is.
  Nieuws
 • Verzuim Door Long COVID Langdurige Klachten Na Een Coronabesmetting

  Verzuim door Long COVID: langdurige klachten na een coronabesmetting

  Na een coronabesmetting kunnen mensen fysieke en/of mentale klachten ervaren. Meestal gaan die klachten na een aantal dagen of weken weer over. Mensen met Long COVID (langdurige klachten na een coronabesmetting), kunnen deels of volledig uitvallen. Hoe kunt u als werkgever uw zieke medewerker helpen?
  Artikel
 • Tips Voor Betere Werk Privébalans

  Tips voor een goede werk-privébalans

  Nu veel medewerkers thuiswerken, vervaagt de grens tussen werk en privé. Aan de ene kant biedt dat medewerkers veel vrijheid en flexibiliteit, maar het zorgt er ook voor dat ze te lang of minder efficiënt werken. Op de lange termijn kan dit zorgen voor stress, een hoger verzuim of zelfs langdurige uitval.
  Artikel