Vacature: Adviseur Corporate Communicatie

voor 32-38 uur per week

Jouw team

Als adviseur corporate communicatie ben je onderdeel van het enthousiaste team Staf. Je overige communicatiecollega’s, namelijk een adviseur marketingcommunicatie en twee contentspecialisten, vallen onder team Commercie. Corporate communicatie houdt zich bezig met organisatiecommunicatie en managementcommunicatie en stemt de activiteiten af met Directie, manager Sleutelfuncties & Staf en team marketing & communicatie (Commercie). Op deze manier zorg je ervoor dat door alle communicatieactiviteiten imago, identiteit en reputatie elkaar versterken. Daarnaast beheert de adviseur corporate communicatie relaties met de verschillende stakeholders van Sazas.

Vacature Adviseur Corporate Communicatie

Je taken in hoofdlijnen

 • Je bent altijd betrokken en op de hoogte. Daarnaast houd je de klant, Sazas-medewerker en andere stakeholders altijd in het achterhoofd. Dit zorgt ervoor dat je je steentje kunt bijdragen aan de jaarplannen/strategie in de vorm van een advies.
 • Je weet wat er speelt op directie/MT-niveau en bij de verschillende teams, legt daar verbinding tussen en denkt actief mee. Je vervult een voorbeeldfunctie en vertaalt de strategie helder en duidelijk door naar de medewerkers.
 • Je bent volwaardig sparringpartner van medewerkers, managers en directie. Je inspireert en motiveert om de boodschap op een passende wijze naar de klant of medewerker te brengen.

Is je interesse gewekt? Lees dan snel verder. Hieronder geven we je een specifiekere beschrijving van je toekomstige werkzaamheden.

Concrete werkzaamheden

Reputatiemanagement

 • PR, free publicity en woordvoering namens directie
 • Issuemanagement
 • Crisiscommunicatie en het organiseren van mediatrainingen
 • Sparringpartner van directie en HR op het terrein van arbeidsmarktcommunicatie

Communicatie rondom het merk Sazas (Corporate branding)

 • Het laden van het merk volgens de bedrijfsstrategie en het monitoren hiervan door middel van een positioneringsonderzoek
 • Deelname aan projecten om de in- en externe merkbeleving en positionering te bewaken
 • Het bewaken van de huisstijl en kern- & merkwaarden (ook in de klantbeleving en beeldbank)
 • Het vergroten van het netwerk en de zichtbaarheid (PR, free publicity en corporate campagne)
 • Het bewaken van een consistente look-and-feel en tone-of-voice van alle Sazas-uitingen
 • Het (helpen bij) organiseren van interne events en (klant)bijeenkomsten

Communicatiemanagement

 • Het bewaken van merkbeleving in alle communicatie, zoals social media en klachtcommunicatie
 • Het proactief adviseren over – en inzetten van – tools en middelen
 • Het opstellen van persberichten in samenwerking met externe partij
 • Het nauw samenwerken met team marketing & communicatie voor een optimale communicatie naar externe stakeholders
 • Het optreden als sparringpartner (met name voor directie, management, adviseur marketingcommunicatie en contentspecialisten)

Interne communicatie/medewerkersbetrokkenheid

 • Eindverantwoordelijk voor de interne nieuwsbrief (en het proactief ophalen van nieuws uit de organisatie hiervoor)
 • Het verbinden, inspireren, faciliteren, coördineren & empoweren van collega’s
 • Corporate communicatie is de ‘voelspriet’ in de organisatie; je staat mentaal en fysiek tussen directie, management en medewerkers in. Zo weet je signalen uit de organisatie op de juiste manier door te vertalen richting directie en/of management
 • Het formuleren – en doorontwikkelen – van de interne communicatiestrategie
 • Het meenemen van medewerkers in de strategie en organisatiedoelstellingen, en het (on)gevraagd adviseren van de directie hierover

Arbeidsmarktcommunicatie/employee experience

 • Het adviseren op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en het uitzetten van vacatures op verschillende kanalen
 • Het in kaart brengen van de reis die de (potentiële) medewerker bij Sazas doorloopt (employee experience) en het doen van verbetervoorstellen voor een optimale interne merkbeleving

Innovatie

 • Het aanjagen van innovaties op het gebied van corporate communicatie en het verbinden van strategie, management, klant en medewerker
 • Het op de hoogte blijven van de trends en ontwikkelingen op het gebied van corporate communicatie
 • Het proactief aanleveren van ideeën om de merkbeleving & zichtbaarheid van Sazas positief te beïnvloeden

Jouw profiel

Je hebt relevante werkervaring en een afgeronde hbo- of wo-opleiding op het gebied van communicatie. Je legt en onderhoudt contacten gemakkelijk, enthousiasmeert mensen en ondersteunt je collega’s constructief. Je beschikt over goede adviesvaardigheden en analytische vaardigheden.

Wat wij bieden

Een tijdelijk dienstverband voor de duur van een jaar met de mogelijkheid van verlenging bij gebleken succes. Je gaat werken binnen een professionele, open en informele organisatie waar iedereen elkaar kent. Het salaris is afhankelijk van ervaring maximaal € 6.072,27 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek. We kennen een eindejaarsuitkering van 8,33%, vakantietoeslag van 8%, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, een goede pensioen- en een mooie thuiswerkregeling. We vinden het belangrijk dat je je continu persoonlijk en vakinhoudelijk ontwikkelt. Daarom bieden we goede opleidingsmogelijkheden. 

Over ons

Sazas is dé specialist in verzuimoplossingen voor het mkb. Wij helpen bedrijven het risico van verzuim te beheersen en verzuim te voorkomen en verminderen. We werken en handelen volgens de merkwaarden persoonlijk, toegankelijk, deskundig, duurzaam en hulpvaardig. De klant is bij ons geen nummer, het klantbelang staat centraal. Met trots kunnen wij zeggen dat wij in 2020 voor het vierde jaar op rij als eerste geëindigd zijn in het klanttevredenheidsonderzoek van het Verbond van Verzekeraars. Hiernaast hebben wij, op basis van ons interne medewerker betrokkenheidsonderzoek, in 2020 het certificaat van Topwerkgever mogen ontvangen. Hieruit bleek dat de tevredenheid bij Sazas ruim hoger is dan gemiddeld in Nederland.

We zijn een kleine verzekeraar en geloven dat daar onze kracht in schuilt. Onze missie is om bedrijven in Nederland een stuk gezonder te maken. Dat doen we met oplossingen en diensten op het gebied van verzekeren, preventie, verzuimbegeleiding en re-integratie. Sazas heeft ca. 70 medewerkers in dienst en is gevestigd in Woerden (op loopafstand van het NS-station en goed bereikbaar met de auto). De samenwerking binnen de organisatie kenmerkt zich door korte lijnen en probleemoplossend vermogen. Onze kernwaarden zijn klantgedreven, ondernemend, resultaatgericht, transparant en integer en afspraak is afspraak. 

Herken jij jezelf in het profiel?

Solliciteer dan uiterlijk op 22 juni door jouw motivatiebrief en CV te sturen naar aigrid.klijn@sazas.nl. Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met Karin Tusveld (Manager Sleutelfuncties & Staf) via 06 10 50 96 10 of karin.tusveld@sazas.nl. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.