Vacature: Adviseur Risk & Compliance

voor 32 uur per week

Jouw team

Als adviseur Risk & Compliance ben je onderdeel van het enthousiaste team Sleutelfuncties. Dit team richt zich op het identificeren, adviseren, controleren (auditen), bewaken en evalueren van risico’s, governance en de interne beheersing van de organisatie. Zo zorgt het team ervoor dat de bedrijfsdoelstellingen op verantwoorde wijze en in lijn met geldende interne en externe standaarden en wet- en regelgeving worden gerealiseerd. Het team bestaat behalve uit Risk & Compliance ook uit de Actuariële Functie, de Interne Audit Functie en wordt aangestuurd door de manager Sleutelfuncties.

Vacature Adviseur Risk & Compliance voor 32 uur

Je taken in hoofdlijnen

 • Gevraagd en ongevraagd advies geven aan de directie en het management op operationeel/tactisch niveau en soms ook op strategisch niveau over risk en compliance onderwerpen.
 • Risk: het identificeren, adviseren, controleren, bewaken en evalueren van risico’s ten aanzien van de bedrijfsprocessen. Ook neem je initiatief, coördineer en faciliteer je bij (complexe) Risk Self Assessments (RSA). Waaronder die op tactisch en operationeel niveau en andere (complexe) risk management activiteiten binnen de organisatie. Op basis van deze activiteiten doe je aanbevelingen voor het verbeteren van de beheersing van risico’s en het ondersteunen van de organisatie in het behalen van haar bedrijfsdoelstellingen.
 • Compliance: het onderzoeken en behandelen van inhoudelijke compliance vraagstukken. Hierover adviseer je en je levert een bijdrage aan beleidsontwikkeling en besluitvorming.

Is je interesse gewekt? Lees dan snel verder. Hieronder geven we je een specifiekere beschrijving van je toekomstige werkzaamheden.

Concrete werkzaamheden

 

Risk:

 • Het opstellen en onderhouden van beleid, procedures en richtlijnen voor het identificeren, beoordelen, vaststellen, uitvoeren en evalueren van maatregelen en het bewaken en rapporteren van (operationele) risico’s waaraan de organisatie bloot staat;
 • Het bijdragen aan een consistente bedrijfsbrede, integrale benadering van risicomanagement;
 • Het bewaken van externe ontwikkelingen (wijzigingen wet- en regelgeving, best practice ontwikkelingen) op het gebied van risicomanagement en het vertalen daarvan naar consequenties voor Sazas;
 • Het stimuleren van, initiatief nemen tot en ondersteunen bij het implementeren van maatregelen om (operationele) risico’s te managen;
 • Het deelnemen aan projecten binnen de organisatie. Zodat de organisatie wordt ondersteund bij het identificeren en managen van (operationele) risico’s verbonden aan projecten;
 • Het erop toezien dat de verschillende risico’s binnen de producten, processen, projecten en systemen van de organisatie adequaat worden beheerst. Dit in overeenstemming met de geldende beleidsregels, procedures en richtlijnen. Waar nodig het management vanuit een onafhankelijke houding aanspreken op haar verantwoordelijkheden;
 • Het stimuleren van en toezien op volledige, juiste en tijdige implementatie van afgesproken maatregelen en acties;
 • Het actief bijdragen aan het risico-bewustzijn binnen Sazas.

Compliance:

 • Het initiëren en ontwikkelen van beleid, procedures en richtlijnen op het gebied van compliance in samenspraak met de stakeholders van de primaire processen in de organisatie. Zorgen voor de realisatie ervan;
 • Het toezien op de toepassing van interne en externe wet- en regelgeving, zodat dat aan alle eisen wordt voldaan;
 • Het signaleren en rapporteren over (in-)consistenties en risico’s. Je onderneemt actie waar nodig;
 • Het geven van sturing aan de implementatie van compliancemaatregelen met een zeer groot afbreukrisico voor Sazas;
 • Het actief bijdragen aan het compliance-bewustzijn binnen Sazas.

Jouw profiel

Je hebt relevante werkervaring en een afgeronde juridische en/of compliance opleiding op wo-niveau. Je beschikt over meerjarige ervaring in een vergelijkbare functie. Je hebt ervaring in en kennis van alle taakgebieden in de functie en beschikt over goede en actuele kennis van alle relevante wet- en regelgeving. Je bent analytisch en integer en je werkt doel- en resultaatgericht. Je kunt goed adviseren en bent een echte professional in jouw vakgebied en je beschikt over een hoge mate van organisatie-sensitiviteit. 


Wat wij bieden

Een tijdelijk dienstverband voor de duur van een jaar met de mogelijkheid van verlenging bij gebleken succes. Je gaat werken binnen een professionele, open en informele organisatie waar iedereen elkaar kent. Het salaris is afhankelijk van ervaring maximaal Euro 6.072,27 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek. We kennen een eindejaarsuitkering van 8,33%, vakantietoeslag van 8%, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, een goede pensioen- en een mooie thuiswerkregeling. We vinden het belangrijk dat je je continu persoonlijk en vakinhoudelijk ontwikkelt. Daarom bieden we goede opleidingsmogelijkheden.


Over ons 

Sazas is dé specialist in verzuimoplossingen voor het mkb. Wij helpen bedrijven het risico van verzuim te beheersen en verzuim te voorkomen en verminderen. We werken en handelen volgens de merkwaarden persoonlijk, toegankelijk, deskundig, duurzaam en hulpvaardig. De klant is bij ons geen nummer, het klantbelang staat centraal. Met trots kunnen wij zeggen dat wij in 2020 voor het vierde jaar op rij als eerste geëindigd zijn in het klanttevredenheidsonderzoek van het Verbond van Verzekeraars. Hiernaast hebben wij, op basis van ons interne medewerker betrokkenheidsonderzoek, in 2020 het certificaat van Topwerkgever mogen ontvangen. Hieruit bleek dat de tevredenheid bij Sazas ruim hoger is dan gemiddeld in Nederland.

We zijn een kleine verzekeraar en geloven dat daar onze kracht in schuilt. Onze missie is om bedrijven in Nederland een stuk gezonder te maken. Dat doen we met oplossingen en diensten op het gebied van verzekeren, preventie, verzuimbegeleiding en re-integratie. Sazas heeft ca. 70 medewerkers in dienst en is gevestigd in Woerden (op loopafstand van het NS-station en goed bereikbaar met de auto). De samenwerking binnen de organisatie kenmerkt zich door korte lijnen en probleemoplossend vermogen. Onze kernwaarden zijn klantgedreven, ondernemend, resultaatgericht, transparant en integer en afspraak is afspraak. 


Herken jij jezelf in het profiel?

Solliciteer dan uiterlijk op 19 december a.s. door jouw motivatiebrief en CV te sturen naar esther.both@sazas.nl. Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met Karin Tusveld (Manager Sleutelfuncties & Staf) via 06 10 50 96 10 of karin.tusveld@sazas.nl. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.