Vacature:
Commercieel Data Analist

voor 24 uur per week


Jouw team

Als Commercieel Data Analist maak je deel uit van het enthousiaste en ambitieuze team Marketing en Communicatie. Dit team bestaat uit zeven experts op het gebied van (online) marketing, communicatie en marketingcommunicatie. Het team is onderdeel van de afdeling Commercie, waaronder ook Klantenservice, Behoud & Innovatie en Verkoop vallen. Commercie houdt zich bezig met het opbouwen, beheren en uitbouwen van klantrelaties. 

Vacature Commercieel Data Analist bij Sazas

Maar ook met de nazorg en/of de positionering van de producten en diensten in de markt. De nadruk ligt op het klantproces en op inhoudelijke zaken met betrekking tot rendement/risico. Commercie bestaat uit de teams Verkoop en Klantenservice, Marketing en Communicatie en Behoud en Klanttevredenheid.


Dit ga je doen

Je ondersteunt de (online) marketeers met gevraagde en ongevraagde analyses over datastromen ter ondersteuning van tactische en/of strategische keuzes. Met de data(analyses) geef je mede richting aan de activiteiten van het sales- en supportteam. De kwantitatieve en kwalitatieve date combineer en analyseer je. Met de uitkomsten hiervan geef je advies over verbeteringen binnen de organisatie. Daarnaast bewaak je de kwaliteit en ordening van de data. Je herkent commerciële kansen vanuit de publiekelijk beschikbare data, aangekochte data en eigen data. Als Commercieel Data Analist ben je verantwoordelijk voor de integriteit van de commerciële data in de breedste zin van het woord.

Je bent ook de back-up van de commercieel portefeuille­manager. Hij is verantwoordelijk voor de commerciële prolongatie van onze portefeuille. Hiervoor verzorg je samen met de portefeuillemanager de commerciële prolongatie.


Jouw concrete taken zijn:

 • Optreden als sparringpartner voor het commerciële team;
 • Het uitvoeren en doorontwikkelen van data-analyses;
 • Afstemmen van de activiteiten met de (online) marketeers om zo optimaal mogelijk samen te werken;
 • Het meenemen en meekrijgen van het commerciële team in nieuwe ontwikkelingen. Ook neem je een voortrekkersrol als het gaat om data-integriteit, het met data werken vanuit analyses en rapportages;
 • Het ondersteunen bij de diverse marketingrapportages, het interpreteren van de data en het adviseren van de organisatie op dit gebied;
 • Het opleveren van de commerciële prolongatie als back-up van de portefeuillemanager.

Jouw profiel

Je hebt een kwantitatieve hbo- of wo-opleiding (bijv.: Informatica, Econometrie, Natuurkunde, Wiskunde, Artificial Intelligence) afgerond en hebt bij voorkeur ervaring met het businessmodel van een schade- en/of inkomensverzekeraar. Daarnaast beschik je over kennis van en ervaring met machinelearning en deeplearning software en je kunt dit implementeren. Je hebt affiniteit met marketinganalytics en met marketing en sales. Ook heb je commercieel inzicht. Je kan goed samenwerken in een multidisciplinair team, kan tegelijkertijd jouw eigen taken en werk zelf goed organiseren en plannen en bent bij voorkeur bekend met google analytics, Salesforce, Excel, SPSS (of vergelijkbare pakketten) en programmeertalen als R, SQL of Python. Je kunt als sparringpartner optreden voor ICT, marketing, directie en controller. Je bent analytisch, professioneel, ontwikkel- en resultaatgericht.


Wat wij bieden

Een tijdelijk dienstverband voor de duur van een jaar met de mogelijkheid van verlenging bij gebleken succes. Je gaat werken binnen een professionele, open en informele organisatie waar iedereen elkaar kent. Het salaris is afhankelijk van leeftijd en ervaring minimaal
€ 3.951,42 en maximaal € 5.498,72 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek. We hebben een eindejaarsuitkering van 8,33%, vakantietoeslag van 8%, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, een goede pensioen- en een mooie thuiswerkregeling. We vinden het belangrijk dat je je continu persoonlijk en vakinhoudelijk ontwikkelt. Daarom bieden we goede opleidingsmogelijkheden. Een ontwikkelassessment is ook onderdeel van de selectieprocedure.


Over ons

Sazas is dé specialist in verzuimoplossingen voor het mkb. Wij helpen bedrijven het risico van verzuim te beheersen en verzuim te voorkomen en te verminderen. De klant is bij ons geen nummer, het klantbelang staat centraal. We zijn een kleine verzekeraar en geloven dat daar onze kracht in schuilt. Onze missie is ‘vitale mensen in gezonde bedrijven’. Dat doen we door de kosten van verzuim laag te houden met oplossingen en diensten op het gebied van verzekeren, preventie, verzuimbegeleiding en re-integratie.

Sazas heeft ongeveer 70 medewerkers in dienst en is gevestigd in Woerden (op loopafstand van het NS-station en goed bereikbaar met de auto). De samenwerking binnen de organisatie loopt via korte lijnen. Ook denken we niet in problemen maar in oplossingen. Onze kernwaarden zijn klantgedreven, ondernemend, resultaatgericht, transparant en integer en afspraak is afspraak.


Herken jij jezelf in het profiel?

Solliciteer dan uiterlijk 28 augustus 2023 op deze vacature door je motivatie en CV te sturen naar Esther Both (esther.both@sazas.nl). Wil je eerst meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Jan-Willem van Zeeland (Commercieel en ICT manager) 06 82732646 of jan-willem.van.zeeland@sazas.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Lees meer over Sazas:

 • Wij zijn sazas

  Wij zijn Sazas

  Sinds 1993 helpen wij als verzuimspecialist met succes het mkb om verzuim te verminderen en te voorkomen. En dit doen we op een persoonlijke manier.
  Over Sazas
 • Werken bij Sazas

  Werken bij Sazas

  Onze open en informele sfeer is onze kracht. Dat merken niet alleen onze klanten, maar ook de Sazas-medewerkers.
  Over Sazas
 • Vacature Medewerker Schadeservice

  Verhalen van onze collega's

  Hoe is het om te werken bij Sazas? Lees hier de verhalen van Joyce van Berkel, Online Marketeer en WIA-expert Sadia Azor.
  Over Sazas