Poortwachtergarantie

U kunt er als werkgever van op aan dat Sazas bij ziekte van uw medewerker voor u klaarstaat. Om u te helpen, maar ook bij het volgen van de regels die de Wet verbetering poortwachter stelt. Wij ondersteunen u hierbij en dit gebeurt altijd in samenwerking met u. Dit is belangrijk, want als ziekte langdurig arbeidsongeschikt wordt, krijgt u na twee jaar te maken met UWV. 

Wij staan voor de kwaliteit van onze dienstverlening en zijn overtuigd van onze ketenaanpak. Dit is de aanpak waarin wij met onze vaste partners samenwerken op het gebied van preventie, verzuimbegeleiding, verzekeren en verzuim-oplossingen. Daarom geven wij u de Poortwachtergarantie als u onze verzuimoplossing Compleet afneemt.

Wat is de Poortwachtergarantie?

Is uw zieke medewerker na twee jaar ziekte nog niet, of niet volledig aan het werk? Dan beoordeelt UWV of u én uw medewerker voldoende hebben gedaan om uw medewerker te re-integreren. Dit wordt de Poortwachtertoets genoemd.

Als UWV oordeelt dat er onvoldoende re-integratieactiviteiten zijn uitgevoerd, dan wordt u verplicht het loon van uw medewerker maximaal één jaar langer door te betalen. Dit gebeurt helaas steeds vaker. En let op: uw verzuimverzekering geeft geen vergoeding voor de loonsanctie van dit derde jaar loondoorbetaling, waardoor deze kosten volledig voor uw rekening komen. Onze Poortwachtergarantie betekent dat als u een loonsanctie van UWV opgelegd krijgt, wij die betalen.

Voordelen

  • Dit geeft u zekerheid.
  • U loopt geen financieel risico (als u samen met ons de benodigde stappen doorloopt).
  • U bevordert de re-integratie van zieke medewerkers en houdt uw verzuimkosten laag.
  • U geeft binnen uw bedrijf het signaal af dat u serieus omgaat met de aanpak van verzuim.

Voorwaarden

De voorwaarden voor onze Poortwachtergarantie zijn onderdeel van onze algemene voorwaarden voor de verzuimverzekering. U vindt de voorwaarden onder aan deze pagina onder 'Downloads'. De voorwaarden voor de Poortwachtergarantie staan in artikel 16. Daar staat ook wat wij vergoeden.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de Poortwachtergarantie? Als u het onderstaande formulier invult, dan nemen wij snel contact met u op. U kunt hiervoor ook bellen met onze klantenservice: 088 56 79 100.

Niet gevonden wat u zocht? Bel of mail: