Poortwachtergarantie

U kunt er als werkgever van op aan dat we bij ziekte van uw medewerker voor u klaarstaan. Om u te helpen, maar ook bij het voldoen aan de eisen die de Wet verbetering poortwachter stelt. Sazas ondersteunt u hierbij. Uiteraard altijd in samenwerking met u. 

Dat is belangrijk. Als uw medewerker langdurig arbeidsongeschikt wordt en u na twee jaar te maken krijgt met UWV, kunt u erop vertrouwen dat wij dat proces zorgvuldig met u hebben doorlopen.

Wij staan voor de kwaliteit van onze dienstverlening en zijn overtuigd van onze ketenaanpak. Dat is de aanpak waarin wij met onze ketenpartners samenwerken op het gebied van preventie, verzuimbegeleiding, verzekeren en verzuim-oplossingen. Daarom geven wij u de Poortwachtergarantie als u onze verzuimoplossing Compleet afneemt.

Wat is de Poortwachtergarantie?

Als uw medewerker na twee jaar ziekte nog niet, of nog niet volledig aan het werk is, dan beoordeelt UWV of u én uw medewerker voldoende hebben gedaan om te re-integreren. Dit is de zogenaamde Poortwachtertoets. Bij deze toets wordt beoordeeld of er wel of niet voldoende re-integratieactiviteiten zijn uitgevoerd.

Als UWV oordeelt dat er onvoldoende re-integratieactiviteiten zijn verricht, dan wordt u verplicht het loon van uw medewerker maximaal één jaar door te betalen. Dit gebeurt helaas steeds vaker. En let op: uw verzuimverzekering geeft geen vergoeding voor de loonsanctie van dit derde jaar loondoorbetaling, waardoor deze kosten volledig voor uw rekening komen. Onze Poortwachtergarantie betekent dat als u een loonsanctie van UWV opgelegd krijgt, wij die betalen!

Voordelen

  • Dit geeft u zekerheid.
  • U loopt geen financieel risico (als u samen met ons de benodigde stappen doorloopt).
  • U bevordert de re-integratie van zieke medewerkers en houdt uw verzuimkosten laag.
  • U geeft binnen uw bedrijf het signaal af dat u serieus omgaat met de aanpak van verzuim.

Voorwaarden

De voorwaarden voor onze Poortwachtergarantie zijn onderdeel van onze algemene voorwaarden voor de verzuimverzekering. U vindt de voorwaarden onder aan deze pagina onder 'Downloads'. De voorwaarden voor de Poortwachtergarantie staan in artikel 16. Daar staat ook wat wij vergoeden.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de Poortwachtergarantie? Als u het onderstaande formulier invult, dan nemen wij snel contact met u op. U kunt hiervoor ook bellen met onze klantenservice: 088 56 79 100.

Niet gevonden wat u zocht? Bel of mail: