De Sazas Verzuim-verzekeringspremie 2022

Uw premieoverzicht

Bent u werkgever en heeft u bij Sazas een verzuimverzekering afgesloten? Dan valt 4 of 5 november 2021 bij u uw premieoverzicht voor 2022 in de brievenbus. Bij het overzicht ontvangt u een nieuwsbrief met aanvullende informatie over de premies voor 2022.
Bent u accountant of adviseur, dan ontvangt u het overzicht van uw klanten een week eerder op 28 of 29 oktober 2021.


Wilt u uw verzuimverzekering aanpassen?

antwoord-vragen-coronavirus

Tot en met donderdag 2 december 2021 was het mogelijk om in www.mijnsazas.nl via onze premietool de dekkingsvorm van uw verzekering aan te passen. Deze tool is niet langer beschikbaar. Heeft u hier nog vragen over, neem dan contact op. Onze klantadviseurs staan voor u klaar.


Belangrijk: kloppen al uw gegevens nog?

Om ervoor te zorgen dat wij aan u de juiste bedragen uitkeren en factureren is het belangrijk dat alle gegevens kloppen. Via www.mijnsazas.nl kunt u (onder andere) controleren of al uw medewerkers zijn aangemeld en of de juiste lonen zijn opgegeven. Bij te lage lonen bent u onderverzekerd. Dit heeft gevolgen voor de uitkering die u ontvangt tijdens ziekte van uw medewerker én voor de eventuele uitkering die uw zieke medewerker ontvangt als er een PLUS-verzekering is afgesloten.

Tip: controleer gelijk even of al uw contactgegevens nog kloppen.


Down- en uploadfunctie in MijnSazas

Heeft u meerdere medewerkers in dienst? Dan kunt u via de nieuwe down- en uploadfunctie in MijnSazas makkelijk in één keer de gegevens van deze verzekerde medewerkers aanpassen. U doet dit in 3 stappen:

  1. U downloadt het Excel-bestand met de gegevens van uw verzekerde medewerkers in MijnSazas.
  2. U voert de wijzigingen door in het bestand en slaat het op.
  3. U uploadt het Excel-bestand met de aangepaste gegevens in MijnSazas.

Ga voor meer informatie naar de pagina over deze down- en uploadfunctie. U vindt hier ook een handleiding.


Opbouw van uw premie

Bij de opbouw van uw premie spelen verschillende elementen een rol. In de brochure 'Hoe komt uw premie tot stand?' leggen we uit hoe uw premie berekend wordt en welke factoren van invloed zijn. Heeft u een MKB verzuim-ontzorgverzekering? Bekijk hier de premieopbouw MKB verzuim-ontzorgverzekering.Overige premies 2022 en de voorwaarden

Bekijk hier het overzicht met alle Sazas-premies voor komend jaar. De voorwaarden voor 2021 zijn aangepast. Zie onderaan deze pagina bij Downloads de aangepaste voorwaarden van onze verzekeringsproducten. Kijk voor meer uitleg over de aanpassingen bij de veelgestelde vragen over de premie voor 2022.

De arbotarieven voor 2022 blijven gelijk aan die van 2021. Zie het overzicht premies 2022 voor de tarieven. Maakt u nog gebruik van het arbopakket 'Eigen regie'? Neem dan contact met ons op voor advies, we leggen u graag uit waarom.

Het preventiepakket vervalt

Heeft u onze verzuimverzekering gecombineerd met het preventiepakket dan is het voor u belangrijk om te weten dat per 1 januari 2022 uw preventiepakket en de bijbehorende premie vervalt. Het preventief spreekuur is vanaf dan zonder meerkosten onderdeel van uw arbopakket. Kijk bij de veelgestelde vragen voor meer informatie over dit onderwerp en het krijgen van ondersteuning bij de RI&E.

 

Verzuim verkorten en voorkomen

Ziekteverzuim kost geld. Als het lukt om het verzuim te verlagen, dan bespaart u dus kosten. Nog beter is het als u het verzuim weet te voorkomen. Een effectief verzuimbeleid helpt daarbij. Een brede kijk op het welzijn van uw medewerkers en een doelgerichte begeleiding bij ziekteverzuim, zorgen ervoor dat uw zieke medewerker weer sneller aan het werk kan. Veel van onze kennis op dit gebied delen we op onze website. Wilt u er meer over weten? Lees meer over het verkorten en voorkomen van verzuim.


Heeft u nog vragen over de premie voor 2022?

Neem contact op met onze klantenservice op 088 56 79 100 of kijk bij Veelgestelde vragen over de premie voor 2022.