Waarom stopt de uitkering bij  (vakantie)verlof van een zieke medewerker?

Neemt uw zieke (arbeidsongeschikte) medewerker met uw toestemming verlof op? Dan houdt u voor deze verlofperiode verlofdagen van uw medewerker in. Tijdens deze verlofperiode betaalt u de dagen aan uw medewerker uit. Uw medewerker heeft over de verlofperiode geen re-integratieverplichtingen. Dit betekent dat hij of zij tijdens verlof geen re-integratieactiviteiten hoeft te doen om weer aan het werk te kunnen. Hier valt bijvoorbeeld ook het op spreekuur komen bij de bedrijfsarts onder.


Tijdens de verlofperiode betaalt u uw zieke medewerker 100% uit

Ook als uw cao een lager percentage aangeeft of als uw medewerker gedeeltelijk arbeidsongeschikt is. Hier heeft uw medewerker volgens de wet namelijk recht op. Arbeidsongeschiktheid maakt hierbij geen verschil. Uw medewerker bouwt ook gewoon verlofdagen op tijdens het ziek zijn.


Sazas betaalt geen uitkering over deze verlofperiode en u geen premie

Want u heeft over deze periode verlofdagen van uw medewerker afgeboekt. Gezien er niet wordt uitgekeerd, betaalt u over deze periode ook geen premie. Hiervoor is het dus wel belangrijk dat u het verlof van uw zieke medewerker aan ons doorgeeft. De premiecorrectie vindt u terug op de eerstvolgende factuur. Na de verlofperiode keren wij weer uit zoals ervoor het geval was. De eigen risicoperiode gaat niet opnieuw in.

◄ Terug naar veelgestelde vragen: Uitkering

Niet gevonden wat u zocht? Bel of mail: