Inzet interventie bij het 1e spoor

Bij het 1e spoor zorgen wij ervoor dat uw medewerker weer gezond aan de slag gaat binnen uw bedrijf. Wij doen ons best om uw medewerker terug te laten keren naar zijn of haar functie. Dat is helaas niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld als de klachten het eigen werk onmogelijk maken. Een andere functie binnen uw bedrijf kan dan een oplossing zijn.

Een hovenier met rugklachten kan bijvoorbeeld een gerichte rugtraining volgen om weer terug te keren in zijn eigen werk of op een andere plek binnen het eigen bedrijf.

Inzet interventie bij het 2e spoor

Is terugkeer in het eigen bedrijf onmogelijk? Dan kijken we of re-integratie bij een ander bedrijf mogelijk is binnen uw eigen of een andere sector.

Van hovenier naar taxichauffeur

Het onderstaand voorbeeld is gebaseerd op een situatie uit de praktijk van een klant. 

Een 53-jarige productiemedewerker bij een hovenier meldt zich ziek vanwege knieklachten. Na verloop van tijd wordt er een arbeidsdeskundig onderzoek gestart, waarbij uitgebreid wordt gekeken naar de klachten in relatie tot de werkzaamheden. Terugkeer naar het eigen bedrijf lijkt niet meer mogelijk. De arbeidsdeskundige adviseert op basis hiervan de inzet van spoor 2. De medewerker krijgt een afspraak met een re-integratiebedrijf.

De medewerker geeft tijdens het eerste gesprek aan dat hij interesse heeft om ander werk te gaan doen en taxichauffeur wil worden. Dit heeft hij ook al besproken met de arbeidsdeskundige. Het re-integratiebedrijf ziet mogelijkheden en legt contact met regionale taxibedrijven. Er wordt al snel een geschikt taxibedrijf gevondenen en gelukkig past de medewerker goed bij het taxibedrijf. De medewerker krijgt de opleiding tot taxichauffeur vergoed vanuit Sazas en rondt deze succesvol af.

Vanaf dat moment gaat hij aan de slag als chauffeur bij het taxibedrijf op detacheringsbasis. De oude werkgever betaalt het loon nog door tot twee jaar na de eerste ziektedag. Het taxibedrijf betaalt een tarief aan de oude werkgever. Het voordeel voor het taxibedrijf is dat het een chauffeur heeft waarbij er geen ziekterisico is. De medewerker kan terugvallen op zijn opgebouwde rechten, mocht toch blijken dat het tegenvalt.

Ook de oorspronkelijke werkgever heeft voordeel van deze regeling omdat zijn loondoorbetalingskosten naar beneden gaan. Kortom: alle partijen hebben er voordeel van.

Niet gevonden wat u zocht? Bel of mail: