Dame Met Sjaal Man Met Blauw Blokjesshirt Bannerformaat

Bedrijfsscan


U ontvangt vrijblijvend een offerte

Offerte aanvragen

De Bedrijfsscan kan een goede tool zijn om verzuim te voorkomen of te verlagen 

Hoe kan Sazas ervoor zorgen dat verzuim zo veel mogelijk wordt voorkomen of wordt teruggedrongen? Een dienst die een antwoord op deze vraag kan zijn is de Bedrijfsscan. Op dit moment draait er een pilot. Bevalt de Bedrijfsscan vanuit de deelnemers? Dan gaan we de Bedrijfsscan ook echt aanbieden.

Wat is de Bedrijfsscan?

De naam zegt het eigenlijk al: de Bedrijfsscan is een scan van een bedrijf. De scan geeft inzicht in het belangrijkste 'bezit' van uw organisatie: de mens. Want hoe gelukkiger uw personeel, hoe beter voor de winst van uw bedrijf, de werksfeer en de gedrevenheid. Werkgever en werknemers worden uitvoerig onder de loep genomen. Zo komt u te weten waar kansen en risico’s liggen rondom al uw medewerkers.

De Bedrijfsscan koppelt alle gegevens aan elkaar die van invloed zijn op uw medewerkers. En dat is bijzonder. Want er is geen scan in de markt die dat doet. Door de juiste gegevens aan elkaar te koppelen worden er nieuwe links gelegd. Met deze inzichten kunt u aan de slag om bijvoorbeeld de bedrijfsresultaten naar een hoger niveau te tillen of het verzuimpercentage te verlagen. 

Wat levert deelname aan de Bedrijfsscan u op?

De voordelen op een rij:

 • direct aan de slag met kansen om snel meer winst te behalen;
 • compleet beeld van de menskant van uw organisatie;
 • u krijgt een plan van aanpak dat u verder helpt;
 • duurzame meting van uw bedrijf;
 • inzicht en beleving van de medewerkers en directie;
 • u kunt direct zorgen dat risico’s aangepakt worden in uw bedrijf;
 • u kunt vrijblijvend gebruik maken van ons netwerk.

Hoe zit de Bedrijfsscan precies in elkaar?

Na bevestiging van deelname is de eerste stap een intakegesprek bij de werkgever. Daarna volgt er een inventarisatie en vinden er interviews op drie niveaus plaats: met de directie, leidinggevenden en andere medewerkers. Zo wordt de hele organisatie in kaart gebracht. De input wordt geanalyseerd en daaruit volgt een advies en een plan van aanpak. Daarin staat overzichtelijk wat een werkgever kan doen om dingen te verbeteren. Het is aan de werkgever zelf hiermee aan de slag te gaan.

Voor wie is de Bedrijfsscan?

U kunt de Bedrijfsscan inzetten als u klant van ons bent, maar ook als u een werkgever bent en klant bij ons wilt worden. De Bedrijfsscan is geschikt voor bedrijven met een bedrijfsgrootte van minimaal 15 medewerkers. 

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn afhankelijk van de bedrijfsgrootte en variëren tussen de  €2.000-, en de € 4.000,-. 

Voorbeelden waarom u zich aan zou melden voor de Bedrijfsscan

 • U bent bezig in uw bedrijf met het thema duurzame inzetbaarheid. De Bedrijfsscan is een mooi hulpmiddel om dit verder handen en voeten te kunnen geven.
 • U kampt met personeel dat steeds ouder wordt. De gemiddelde leeftijd stijgt. U kunt de werkzaamheden nu nog wel aanpassen aan de leeftijd, maar het houdt een keer op. En wat dan? De Bedrijfsscan kan daarbij helpen.
 • U bent aan het bekijken hoe u taken onderling beter kunt afstemmen in uw bedrijf. Ook daarin kan de Bedrijfsscan inzicht bieden. 
 • U wilt meer weten over de werking van uw HR processen.
 • etc.

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de Bedrijfsscan? Bel gerust met onze klantenservice: 088 5679 100.