Blonde Dame Met Bril Witte Jas Bannerformaat

Regres


U ontvangt vrijblijvend een offerte

Offerte aanvragen

Ziekte of ongeval door een ander? Met het regresrecht verhaalt u de kosten

Vervelend als uw werknemer door ziekte of een ongeval niet kan werken. Nog vervelender is het als de arbeidsongeschiktheid veroorzaakt is door een ander. Het is niet eerlijk dat u als werkgever verantwoordelijk bent voor de kosten hiervan. Nederland kent het regresrecht: u kunt verhaal instellen bij de tegenpartij om zo de kosten te verhalen. De tegenpartij stelt u dan aansprakelijk voor de kosten. Wij ondersteunen u hierbij. Zo beperkt u loonkosten tot een minimum. 

Istock 607754632 Tiny

Geen omkijken naar

Een verhaal instellen is specialistisch werk. Onze experts weten precies hoe ze dit moeten aanpakken. Wij nemen het hele traject voor u uit handen. Zo heeft u hier geen omkijken naar. Een succesvol verhaal?

  • u krijgt nettoloonkosten over de eigenrisicoperiode terug
  • ziekmelding heeft geen invloed op premieberekening

Niet alle kosten kunt u verhalen. Wij beoordelen welke kosten in aanmerking komen. 

Wat zijn de kosten?

Wij hebben een 'no cure, no pay'-regel. En regres instellen is kosteloos. Een uitzondering is de situatie waarin de werknemer herstelt binnen de eigenrisicoperiode. Een succesvol verhaal? Dan berekenen wij alleen 15% fee over de eigenrisicoperiode. Hierbij is het minimum € 81,-.

Hoe werkt het?

Geef op MijnSazas aan dat de schade mogelijk is veroorzaakt door een ander. Wij beoordelen dan of wij de nettoloonkosten kunnen verhalen. Wij houden u altijd op de hoogte van de status van uw aanvraag en de afwikkeling. 

Met onze gratis Overstapservice stapt u eenvoudig over naar Sazas

Met deze service zeggen wij voor u de verzekering en arbozorg bij uw huidige verzekeraar en arbodienstverlener op. Lees hier hoe dit precies in zijn werk gaat. 

Meer informatie

Meer informatie vindt u in onze brochure over regres. Heeft u een vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice: 088 5679 100.


Bereken de premie voor uw Sazas Verzuimverzekering

Sazas helpt als u in de knoop zit

Bereken uw premie