2 Mensen Veiligheidskleding Lege Loods Bannerformaat

WGA-hiaatverzekering

Verzekering WGA-hiaat vult het inkomen aan

Bij langdurig ziekteverzuim kan een inkomensverlies ontstaan: het WGA-hiaat. WGA staat voor Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten. Dit verlies (hiaat) loopt soms op tot honderden euro's per maand. Het risico hiervan kan worden afgedekt met onze WGA-hiaatverzekering. U kunt uw personeel de WGA-hiaatverzekering aanbieden. 

Wilt u de WGA-hiaatverzekering afsluiten of wilt u contact met een van onze adviseurs? Vul dan onderstaand contactformulier in. Meer informatie vind u verder op deze pagina

{{formError}}

Maak hier een keuze.

Hartelijk dank voor uw interesse in onze WGA-hiaatverzekering. Een goede keuze, want Sazas is dé verzuimspecialist. Sazas helpt met verzekeringen en oplossingen uw bedrijf gezond te houden.

Wij nemen binnen 3 werkdagen contact met u op.

Heeft u in de tussentijd vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.
Deze kunt u op werkdagen telefonisch bereiken op 071 568 91 99 of per mail via info@sazas.nl.

Hoe ontstaat het WGA-hiaat?

Blijft uw werknemer langer ziek? Dan krijgt hij of zij na twee ziektejaren te maken met het UWV. Deze instantie keurt de werknemer vanuit de wet Werk naar Inkomen en Arbeidsvermogen (WIA). Er wordt gekeken wat de werknemer mogelijk nog zou kunnen verdienen. Op basis hiervan wordt de werknemer ingedeeld in één van de drie WIA-klassen. Komt een werknemer in de WGA, dan kan er op termijn een inkomensverlies ontstaan. Dit noemen we het WGA-hiaat. 

Sazas Wia Schema Website (1)

WGA-hiaatverzekering

Met de WGA-hiaatverzekering dekken wij het WGA hiaat af  en vullen wij het loon aan tot minstens 70% van het verzekerde jaarloon. Verandert de situatie niet? Dan loopt de dekking door tot de AOW-leeftijd. Als werkgever kunt u deze verzekering uw personeel aanbieden. De premie betalen zij zelf. De WGA-hiaatverzekering is alleen af te sluiten in combinatie met de Sazas Verzuimverzekering.

Premie

De premie is 0,42% van het verzekerde jaarloon. U kunt dit inhouden op het loon van de werknemer.

Voordelen WGA-hiaatverzekering

  • Aanvulling bij WGA-hiaat
  • Uitkering rechtstreeks aan de werknemer
  • Uw werknemer betaalt zelf de premie
  • Uitkeringen worden geïndexeerd
  • Hulp bij re-integratie
  • Hulp van onze WIA-expert

Met onze gratis overstapservice stapt u eenvoudig over naar Sazas

Met deze service zeggen wij voor u de verzekering en arbozorg bij uw huidige verzekeraar en arbodienstverlener op. Lees hier hoe dit precies in zijn werk gaat. 

Verzekeringskaart -button _new

Meer informatie

Download het informatieblad "WGA-hiaatverzekering" voor meer informatie. Er is ook een informatieblad voor uw werknemers beschikbaar. Neem voor deskundig advies contact op met onze klantenservice via: 088 5679 100.