Donkere Man Met Wagenpark Op Achtergrond Donkerder Bannerformaat

WIA-pakketverzekering

Het inkomen op peil met onze WIA-pakketverzekering

Is uw werknemer langer dan 2 jaar arbeidsongeschikt? Met onze WIA-pakketverzekering houdt hij of zij het inkomen beter op peil. Als werkgever kunt u deze verzekering aanbieden, een mooie aanvulling op het arbeidsvoorwaardenpakket voor uw werknemers. Op de pagina leest u meer over deze verzekering.

Wilt u de WIA-pakketverzekering afsluiten of wilt u contact met een van onze adviseurs? Vul dan onderstaand contactformulier in.

{{formError}}

Maak hier een keuze.

Hartelijk dank voor uw interesse in onze WIA-verzekering. Een goede keuze, want Sazas is dé verzuimspecialist. Sazas helpt met verzekeringen en oplossingen uw bedrijf gezond te houden.

Wij nemen binnen 3 werkdagen contact met u op.

Heeft u in de tussentijd vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.
Deze kunt u op werkdagen telefonisch bereiken op 071 568 91 99 of per mail via info@sazas.nl.

Sazas Helpt U Verder Wia

Wat houdt de WIA-pakketverzekering in?

Ons WIA-pakket bestaat uit 2 delen:

  • Vijf jaar lang 10% aanvulling voor de werknemer. Dit geldt voor alle drie de WIA-situaties. Er moet wel sprake zijn van inkomensverlies. De aanvulling wordt gebaseerd op het voor de werknemer bij Sazas verzekerde jaarloon.
  • Aanvulling als er sprake is van het WGA-hiaat. Dit geldt alleen voor WIA situatie 2. Minimaal aanvulling tot 70% van het verzekerde jaarloon als er sprake is van een WGA-loonaanvullingsuitkering of WGA-vervolguitkering.

Wat is wel en niet gedekt door deze verzekering?

 Verzekeringskaart -button _new

Hoe werkt de WIA: UWV kijkt naar wat uw werknemer nog wél kan

Is uw werknemer 2 jaar ziek? Dan keurt het UWV hem of haar. Deze instantie kijkt dan naar de arbeidsgeschiktheid. Wat kan uw werknemer nog wél? Maar ook naar wat hij of zij kan verdienen. Vaak betekent dit dat het inkomen flink daalt. Na de uitkering zijn er drie situaties mogelijk.

Uw werknemer is minder dan 35% arbeidsongeschikt

Deze werknemers ontvangen vanuit de wet WIA géén uitkering. Als werkgever kunt u samen met uw werknemer zorgen voor een goede oplossing. Ons WIA-pakket vult het inkomensverlies 5 jaar lang aan met 10%. 

Uw werknemer komt in de WGA 

Werknemers die gedeeltelijk arbeidsongeschikt zijn, ontvangen een WGA-uitkering. Er bestaat dan kans op een flink inkomensverlies. Onze WIA-pakketverzekering vult dit 5 jaar lang aan met 10%. Is er sprake van een WGA-loonaanvullingsuitkering of WGA-vervolguitkering? Dan geeft de WGA-hiaatdekking inkomensaanvulling voor uw werknemer tot minimaal 70% van het verzekerde jaarloon.

Uw werknemer komt in de IVA

Onze WIA-pakketverzekering vult het inkomensverlies voor uw werknemer 5 jaar lang aan met 10%. 

Premie

De premie voor deze verzekering bedraagt 0,70%.

De premie houdt u in op het loon en draagt u aan ons af. Bij arbeidsongeschiktheid keren wij rechtstreeks aan de werknemer uit. Wij helpen ook met re-integratie.

De WIA-pakketverzekering is alleen af te sluiten in combinatie met onze Sazas Verzuimverzekering.

Voordelen WIA-pakketverzekering

  • Het inkomen van de werknemer blijft beter op peil in de WIA
  • Hulp bij re-integratie
  • Hulp van onze WIA-expert

Met onze gratis Overstapservice stapt u eenvoudig over naar Sazas

Met deze service zeggen wij voor u de verzekering en arbozorg bij uw huidige verzekeraar en arbodienstverlener op. Lees hier hoe dit precies in zijn werk gaat.