WIA-pakketverzekering

Is uw medewerker langer dan twee jaar arbeidsongeschikt? Met onze WIA-pakketverzekering houdt hij of zij het inkomen beter op peil. Als werkgever kunt u deze verzekering aanbieden; een mooie aanvulling op het arbeidsvoorwaardenpakket voor uw medewerkers. 

Als uw medewerker twee jaar ziek is, dan keurt UWV hem of haar. Deze instantie kijkt dan naar de arbeidsgeschiktheid. Wat kan uw medewerker nog wél? Maar ook naar wat hij of zij kan verdienen. Vaak betekent dit dat het inkomen flink daalt. Na de keuring zijn er drie situaties mogelijk.

De WIA-pakketverzekering is alleen af te sluiten in combinatie met onze Sazas Verzuimverzekering.
WIA-pakketverzekering

Hoe werkt de WIA: drie mogelijke situaties

Bij de keuring kijkt UWV naar de arbeidsgeschiktheid. Deze beoordeling kan leiden tot drie mogelijke situaties:

 • Uw medewerker is minder dan 35% arbeidsongeschikt
  Deze medewerker ontvangt vanuit de wet WIA géén uitkering. Onze WIA-pakketverzekering vult in deze situatie het inkomensverlies vijf jaar lang aan met 10%.
 • Uw medewerker komt in de WGA
  Onze WIA-pakketverzekering vult de WGA-uitkering vijf jaar lang aan met 10% én medewerkers met een WGA-loonaanvullingsuitkering of WGA-vervolguitkering ontvangen een inkomensaanvulling tot minimaal 70% van het verzekerde jaarloon.
 • Uw werknemer komt in de IVA
  Onze WIA-pakketverzekering vult het inkomensverlies voor uw werknemer vijf jaar lang aan met 10%.

Voordelen WIA-pakketverzekering

 • Het inkomen van de medewerker blijft beter op peil in de WIA
 • Hulp bij re-integratie
 • Hulp van onze WIA-expert

Premie

Wilt u de premie weten voor de WIA-pakketverzekering? Vraag een offerte aan via het onderstaande formulier, of neem contact op met onze klantenservice.

De premie houdt u in op het loon en draagt u aan ons af. Bij arbeidsongeschiktheid keren wij rechtstreeks aan de medewerker uit. Wij helpen ook bij de re-integratie.

Wat is wel en niet gedekt door deze WIA-pakketverzekering?

Meer informatie

Wilt u meer weten over de WIA-pakketverzekering? Als u het onderstaande formulier invult, dan nemen wij contact met u op. U kunt ook bellen met onze klantenservice: 088 56 79 100.

Niet gevonden wat u zocht? Bel of mail: