Meest deprimerende dag van het jaar: Blue Monday

Op maandag 21 januari is het Blue Monday. U heeft er misschien wel ooit van gehoord. Volgens velen is dit de meest deprimerende dag van het jaar.


Hoe is Blue Monday ontstaan?

De vader van 'blauwe maandag' is de Britse psycholoog Cliff Arnall. Hij bedacht in 2005 een, naar zijn zeggen, wetenschappelijk verantwoorde formule waaruit zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig voelen. Dit zou te maken hebben met het feit dat goede voornemens mislukt zijn en de vakanties ver weg lijken. Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek.
(bron: Wikipedia)

Blue-monday

Tips voor uw Blue Monday

We hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet om uw Blue Monday door te komen:

Tip 1: Doe iets leuks 

Het klinkt misschien als een open deur, maar we vergeten het wel eens in de waan van de (werk)dag. Probeer op tijd thuis te zijn en doe iets waar u vrolijk van wordt. Voor de één is dat bankhangen en Netflixen, voor de ander uitgebreid koken of in een lekker warm bad liggen.

Tip 2: Ga naar buiten

De frisse buitenlucht doet iedereen goed. Naar buiten gaan zorgt voor de aanmaak van vitamine D. Ook bevordert het uw nachtrust, en is beweging natuurlijk goed voor uw lichaam én geest. Als u vandaag tijd heeft en het geluk hebt dicht bij de zee of het bos te wonen, maak dan eens een fijne, lange strand- of boswandeling. Maar zelfs een korte wandeling tijdens je lunchpauze of in de buurt van je huis kan u al helpen om u weer wat energieker te voelen.
(Bron: Margriet)

Tip 3:  Eet gezond

Er wordt wel eens gezegd,: je bent wat je eet. Start de dag met een stevig en gezond ontbijt. Dat helpt tegen concentratieproblemen en stemmingswisselingen. Sla ook zeker niet uw lunch over.

Tip 4: Boek een vakantie

Op zoek naar de volgende vakantie of stedentrip geeft altijd een goed gevoel. Zo heeft u iets leuks om naar toe te leven.

Tip 5: Lach, lach en lach

Lachen geeft een fijn gevoel en heeft een positief effect op je stemming, en dat kunt u misschien wel extra gebruiken op Blue Monday. Laat uw lachspieren werken door te kijken naar grappige films, video’s of cabaret. Of spreek natuurlijk gezellig met vrienden af.

Natuurlijk zijn dit niet alleen tips voor Blue Monday, maar goed voor elke (werk)dag.

Niet gevonden wat u zocht? Bel of mail: