Loonsom aanpassen, hoe doet u dat?

Aantal keer gelezen:
 624

Veel lonen stijgen per 1 januari. Bijvoorbeeld door de stijging van het minimumloon, een cao-verhoging of een salarisverhoging. Stijgt het loon van uw medewerkers ook per 1 januari 2023? Dan is het handig om te controleren of u de juiste loonsom heeft doorgegeven aan ons. Als het verzekerd jaarloon van uw medewerker(s) niet klopt, kunt u onderverzekerd zijn. Hoe past u het verzekerd jaarloon aan? U leest er meer over in dit artikel.

Loonsom aanpassen in MijnSazas

Wat is het verzekerd jaarloon?

Het jaarloon is het totale loon dat een medewerker per jaar verdient. Als u een verzuimverzekering bij Sazas heeft, geeft u het jaarloon van uw medewerker(s) door. U bent verzekerd op basis van dit loon. Zodra uw medewerker ziek wordt, keren wij na het verstrijken van de eigenrisicotermijn, geld aan u uit. De hoogte van de uitkering wordt bepaald aan de hand van dit jaarloon. Ook wel het verzekerd jaarloon genoemd. Voor u als werkgever is het belangrijk om goed in de gaten te houden of de doorgegeven jaarlonen nog kloppen. Het kan zijn dat uw medewerker een salarisverhoging heeft gehad of dat het loon door een cao-verhoging stijgt. Dit heeft effect op de hoogte van het jaarloon en daarmee ook op uw uitkering bij ziekte.


Onderverzekerd zijn, wat betekent dat voor u als werkgever?

Sazas bepaalt de hoogte van de uitkering op basis van het verzekerde jaarloon dat is doorgegeven. Als de jaarlonen te laag zijn, kunnen wij niet de juiste bedragen aan u uitkeren. Het is daarom verstandig om elk jaar te (laten) controleren of de doorgegeven jaarlonen nog kloppen. Ook bij cao-verhogingen of stijging van het minimumloon, is het goed om de jaarlonen van uw medewerkers te controleren. Zo bent u nooit onderverzekerd.


Verzekerd jaarloon aanpassen via MijnSazas

U kunt zelf makkelijk en snel de verzekerde jaarlonen van uw medewerkers inzien en aanpassen. Dit kunt u doen via onze online omgeving MijnSazas. Heeft u hulp nodig bij het aanpassen van de verzekerde jaarlonen? Neem dan contact op met onze klantenservice via 088 56 79 100 of stuur een e-mail naar info@sazas.nl.


Stijging minimumloon per 1 januari 2023

Het minimumloon stijgt normaalgesproken twee keer per jaar: op 1 januari en 1 juli. Vanwege de hoge inflatie heeft het kabinet besloten dat het minimumloon per 1 januari 2023 een extra verhoging krijgt van 10,15%. Heeft u medewerkers in dienst die het minimumloon verdienen? Dan is het goed om hier bij de berekening van de verzekerde jaarlonen rekening mee te houden.


Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Ondanks dat deze informatie met de grootste zorg is samengesteld, kan het gebeuren dat bepaalde informatie niet meer actueel is.

Gepubliceerd op:
 
Meer weten over verzuim? Meld u aan voor één van onze nieuwsbrieven:

Ook interessant voor u:

 • Digistress, wat is het en hoe kunt u het voorkomen

  Digistress: wat is het en hoe kunt u het voorkomen?

  Veel mensen zijn de hele dag veel uren online, zowel op het werk als privé. Dit alles kan leiden tot digitale stress. En zelfs tot ziekteverzuim. Digitale stress hangt sterk samen met de werkdruk die medewerkers ervaren als zij altijd ‘aan’ staan. Wat kan een werkgever tegen digitale stress doen?
  nieuws
 • Medewerker Met Schulden

  Steeds meer mensen in de schulden: wat betekent dat voor u als werkgever?

  Duurdere boodschappen, hogere energiekosten en minder spaargeld. Hierdoor komen steeds meer huishoudens in de knel. De verwachting is dat het aantal mensen met schulden toeneemt. De kans is dus groot dat u als werkgever te maken heeft of krijgt met medewerkers met schulden. Wat betekent dit voor u en hoe kunt u uw medewerkers ondersteunen?
  Nieuws
 • Werkstress

  Whitepaper: Werkstress

  In de whitepaper 'Werkstress' leest u niet alleen over de oorzaken van stress. We bieden u ook handvatten om stress bij medewerkers te signaleren en verzuim door stress of een burn-out te voorkomen.
  Whitepaper