Sazas Official Partner 4Daagse: ‘Onthaasten, genieten en werken aan vitaliteit’

Aantal keer gelezen:
 653
De 4Daagse is de grootste wandelprestatietocht ter wereld; elk jaar komen meer dan 45.000 deelnemers bij elkaar om samen vier dagen 30, 40 of 50 kilometer te wandelen in de bosrijke omgeving van Nijmegen. Allemaal met hetzelfde doel: het felbegeerde 4Daagsekruisje. Sazas is Official Partner van dit sportieve evenement en wordt ter plaatse actief vertegenwoordigd door medewerkers van Sazas, waaronder algemeen directeur Hans van Bussel.

Sazas Vierdaagse Nijmegen Wandelen

Persoonlijke verhalen

‘We zijn trots dat we de 4Daagse sponsoren’, zegt Hans, die zelf ook de 4Daagse gaat lopen. ‘De 4Daagse geeft niet alleen verbinding en verbroedering, maar achter de beelden schuilen vaak heel persoonlijke verhalen. Dat geldt ook voor mijzelf. Zo voelde ik me altijd vitaal, tot het begin van de coronacrisis in Nederland. Toen heb ik ervaren hoe het is om opeens te veranderen in een doodzieke man. Ik onderging een hartoperatie en moest daarna meteen naar huis. Revalideren in het ziekenhuis kon niet. Thuis heb ik een eigen re-integratie programma gemaakt, waarbij ik ging wandelen; van vijf minuten per dag naar een uur, enzovoort. Dan ga je het gevecht aan, werk je twijfels en onzekerheden weg en vind je uiteindelijk weer het vertrouwen en de vitaliteit in jezelf terug. Wandelen heeft me tijdens die re-integratie enorm geholpen.’


Elkaar over de streep helpen

Sazas staat voor vitaliteit. ‘Dat kan geestelijk en lichamelijk zijn’, vervolgt Hans. ‘Lichamelijk gezien is wandelen een heel gezonde activiteit. Bovendien is wandelen niet zo blessuregevoelig. Daarnaast krijgt de geest de tijd om te onthaasten en te genieten. Van de kleine dingen, de natuur en de mooie omgeving. Dit alles maakt wandelen heel interessant voor organisaties die willen werken aan vitale medewerkers en minder ziekteverzuim. Een mooie bijkomstigheid van de 4Daagse is de onderlinge band van de deelnemers, die allemaal bereid zijn elkaar over de streep te helpen.’


Rijk van Nijmegen

De 4Daagse vindt plaats van 18 tot en met 21 juli 2023. Zowel de start als de finish is in Nijmegen. Deelnemers lopen routes van 30, 40 of 50 kilometer door het Rijk van Nijmegen in een steeds andere windrichting. Dit jaar lopen de routes door de Overbetuwe tussen de Waal en de Rijn, door het Land van Maas en Waal, over de Zevenheuvelen van Groesbeek en door Cuijk, een van de oudste stadjes van Nederland. De 4Daagse bestaat sinds 1909 en vindt dit jaar voor de 105de keer plaats.
Gepubliceerd op:
 
Meer weten over verzuim? Meld u aan voor één van onze nieuwsbrieven:

Ook interessant voor u:

 • Klantverhaal Boomkwekerij Maaijen V.O.F. uit Boskoop - Sazas

  Klantverhaal: Boomkwekerij Maaijen V.O.F. uit Boskoop

  Boomkwekerij A&E Maaijen V.O.F. in Boskoop wordt al vijftien jaar gerund door Erwin en Arie Maaijen. Door de flinke groei van de laatste jaren werken de ondernemers sinds drie jaar met personeel. Naast het aantrekken van nieuw personeel is het behouden van personeel minstens zo belangrijk. Verzuim speelt een belangrijke rol bij het behouden van personeel. Erwin heeft ook nog enkele tips om verzuim te beperken.
  nieuws
 • Whitepaper Meer bewegen tijdens het werk - Sazas

  Whitepaper: Bewegen tijdens het werk

  Wist u dat Nederlanders kampioen zitten zijn? Nederlanders zitten gemiddeld 10 uur per dag. Hoe kunt u medewerkers motiveren om meer te bewegen tijdens het werk? In de whitepaper 'Bewegen tijdens het werk' leest u er meer over en geven we tips.
  Whitepaper