Vacature:
Financial Controller

voor 38 uur per week


Jouw team

In deze functie maak je deel uit van het enthousiaste en ambitieuze team van Finance & Control. Dit team bestaat uit zeven medewerkers (financial controllers, business controllers, actuarieel specialisten en actuarieel en financieel medewerker). Je rapporteert aan de teammanager Finance & Control (tevens financieel directeur).

Vacature Financial Controller bij Sazas

Dit ga je doen

Als Financial Controller ben je verantwoordelijk voor het geven van financieel inzicht, gericht op resultaat en risico volgens de geldende wet- en regelgeving. Hiervoor stel je alle verantwoordingsinformatie beschikbaar voor interne en externe stakeholders en leg je verantwoording af aan toezichthouders en de Raad van Commissarissen. Je analyseert de financiële resultaten waarbij je afwijkingen signaleert en toelicht.

In jouw functie overzie en verbeter je de financiële processen, verslaglegging en managementinformatie. Samen met betrokken collega’s zorg je voor gedegen financiële administratie en stuurinformatie. Daarin neem jij het voortouw vanuit consistentie, begeleiding en planning. Daarnaast werk je nauw samen met het actuariaat, de financieel medewerker en de business en financial controllers. Het is belangrijk dat jij het geheel overziet en zorgt voor toelichting over achtergronden of wijzigingen op financieel vlak en ontwikkelingen binnen de portefeuille van Sazas.


Jouw concrete taken zijn:

 • Beheren van de financiële administratie en het overzien de financiële processen;
 • Opstellen en analyseren van financiële verantwoordingsinformatie volgens het afgesproken format, zoals financiële maand- en kwartaalrapportages voor de interne en externe stakeholders;
 • Verzamelen, interpreteren en analyseren van data o.a. met betrekking tot de balans, budgettering versus actuals en prognoses. Signaleren van afwijkingen en hierover rapporteren;
 • Optreden als sparringpartner voor Directie en het Managementteam op het gebied van finance en managementinformatie. Je kunt hier waar nodig toelichtingen verzorgen en (ongevraagd) advies geven;
 • Verzorgen indien gewenst van een toelichting aan de Raad van Commissarissen en Ledenraad over de financiële ontwikkelingen;
 • Opstellen van de jaarrekening en het begeleiden van het jaarrekeningtraject;
 • Contact onderhouden met en als aanspreekpunt optreden voor de accountant over de interim controle en het jaarrekeningtraject;
 • Opstellen en analyseren van de beleggingsresultaten en het coördineren van de ALM-studie.
 • Vertalen van de (financiële) resultaten naar concrete adviezen en acties;
 • Onderhouden van contact met de Operatie en ICT m.b.t. tussenrekeningen, koppelingen naar het grootboek;
 • Aanleveren en verzamelen m.b.t. ICS controle en zorgdragen voor aansluitingen tussen de backoffice en de financiële administratie. Daar waar nodig worden verschillen geduid en oplossingen geboden;
 • Verzorgen van de belastingaangifte en het fungeren als aanspreekpunt voor de belastingdienst en externe fiscalisten;
 • Verzorgen van de financiële kwartaal- en jaarafsluiting;
 • Opstellen en bewaken van de liquiditeit (-sprognose);
 • Verzamelen en analyseren van stuurinformatie;
 • Opstellen en monitoren van de begroting en jaareinde forecast;
 • Zorgdragen voor Solvency II rapportages en het beschikken over de kennis hiervan;
 • Gevraagd en ongevraagd advies geven aan collega’s. Functioneel Coachen, ondersteunen en begeleiden van andere collega’s.

Jouw profiel

Je beschikt over een hbo-diploma (bedrijfseconomie of finance & control) en hebt ook een hbo-werk- en denkniveau. Je hebt minimaal 7 jaar ervaring in een vergelijkbare functie. Je hebt kennis van DutchGaap en Solvency II of bent in staat om deze kennis snel eigen te maken. Je hebt uitstekende analytische vaardigheden net als communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk). Je kunt goed plannen en organiseren, je werkt gestructureerd en je haalt deadlines. Je bent autonoom in je werk, maar kunt anderen goed overtuigen en meenemen in jouw denkwijze. Je hebt de ambitie en vindt het leuk om jouw collega’s te begeleiden en te coachen.


Wat wij bieden

Een tijdelijk dienstverband voor de duur van een jaar met de mogelijkheid van verlenging bij gebleken succes. Je gaat werken binnen een professionele, open en informele organisatie waar iedereen elkaar kent. Het salaris is afhankelijk van jouw ervaring en ligt tussen de € 4.482,67 en € 6.239,26 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek. We hebben een eindejaarsuitkering van 8,33%, vakantietoeslag van 8%, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, een goede pensioen- en een fijne thuiswerkregeling. We vinden het belangrijk dat je je continu persoonlijk en vakinhoudelijk ontwikkelt. Daarom bieden we goede opleidingsmogelijkheden. Een ontwikkelassessment is ook onderdeel van de selectieprocedure.


Over ons

Sazas is dé specialist in verzuimoplossingen voor het mkb. Wij helpen bedrijven het risico van verzuim te beheersen en verzuim te voorkomen en te verminderen. De klant is bij ons geen nummer, het klantbelang staat centraal. We zijn een kleine verzekeraar en geloven dat daar onze kracht in schuilt. Onze missie is ‘vitale mensen in gezonde bedrijven’. Dat doen we door de kosten van verzuim laag te houden met oplossingen en diensten op het gebied van verzekeren, preventie, verzuimbegeleiding en re-integratie.

Sazas heeft ongeveer 70 medewerkers in dienst en is gevestigd in Woerden (op loopafstand van het NS-station en goed bereikbaar met de auto). De samenwerking binnen de organisatie loopt via korte lijnen. Ook denken we niet in problemen maar in oplossingen. Onze kernwaarden zijn klantgedreven, ondernemend, resultaatgericht, transparant en integer en afspraak is afspraak.


Herken jij jezelf in het profiel?

Solliciteer dan uiterlijk 28 augustus 2023 op deze vacature door je motivatie en CV te sturen naar Esther Both (esther.both@sazas.nl). Wil je eerst meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Eelco de Haan (Financieel directeur) 06 83132466 of eelco.de.haan@sazas.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Lees meer over Sazas:

 • Wij zijn sazas

  Wij zijn Sazas, uw verzuimspecialist

  Sazas is een klantgedreven partner die haar klanten helpt op een persoonlijke, transparante en integere manier. Zo dragen we bij aan financieel gezonde bedrijven en vitale medewerkers in Nederland en aan een samenleving waarin iedereen kan deelnemen aan de arbeidsmarkt.

  Over Sazas
 • Werken bij Sazas

  Werken bij Sazas

  Onze open en informele sfeer is onze kracht. Dat merken niet alleen onze klanten, maar ook de Sazas-medewerkers. Bekijk onze openstaande vacatures.

  Werken bij Sazas
 • Vacature Medewerker Schadeservice

  Verhalen van onze collega's

  Hoe is het om te werken bij Sazas? Lees hier de verhalen van onze collega's Joyce, Sadia, Mitchel en Arnold.

  Werken bij Sazas