Het laatste nieuws en artikelen voor accountants

 • Extra verhoging wettelijk minimumloon op 1 juli 2024

  Extra verhoging wettelijk minimumloon op 1 juli 2024

  Het wettelijk minimumloon gaat op 1 juli 2024 extra omhoog met 1,2%. Daarnaast vindt nog een indexatie plaats. Dit moet ervoor zorgen dat medewerkers met lagere inkomens en mensen met een uitkering hun rekeningen kunnen blijven betalen. Het is belangrijk dat u op tijd het nieuwe jaarloon van uw medewerkers doorgeeft aan Sazas, zodat de verzuimverzekering wordt aangepast en u niet onderverzekerd bent.

  nieuws
 • Beschikking whk mogelijk onjuist bij no-riskpolis

  Controleer uw beschikking premie Werkhervattingskas

  Door een uitspraak van de Hoge Raad geldt de no-riskpolis ook voor ziektewetuitkeringen aan medewerkers die voor een tweede keer in dienst komen binnen vijf jaar. Dit schrijft de Belastingdienst in haar nieuwsbrief Loonheffingen 2024. 

  nieuws
 • Niet Gebruik Van Loonkostenvoordeel

  Waarom maken werkgevers weinig gebruik van het loonkostenvoordeel?

  Werkgevers die iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst nemen, kunnen loonkostenvoordeel (LKV) krijgen. Dit verlaagt de loonkosten. Al langer was bekend dat maar weinig werkgevers gebruikmaken van dit voordeel. Nu is onderzocht wat de redenen daarvoor zijn.
  Nieuws
 • UWV Maakt Interne Regels Openbaar Over Maatwerk En Bezwaar

  UWV maakt interne regels openbaar over maatwerk en bezwaar

  UWV beslist of medewerkers van uw klanten een (arbeidsongeschiktheids)uitkering krijgen. Als uw klant of een medewerker het niet eens is met de beslissing, is het mogelijk om in bezwaar te gaan. Eind vorig jaar werd bekend gemaakt welke regels UWV volgt bij een bezwaarzaak. Lees meer.
  Nieuws
 • Plan Van Aanpak

  Het Plan van aanpak: uitleg en aandachtspunten op een rij

  Is een medewerker ziek, dan moet uw klant de stappen volgens de Wet verbetering poortwachter volgen. Daarbij hoort ook het maken van een Plan van aanpak. In dit artikel legt verzuimspecialist Sazas uit wat een Plan van aanpak is en noemen we een aantal aandachtspunten.
  Nieuws
 • Rouw en werk - Rouwende medewerkers, Hoe als werkgever mee omgaan, onderzoek en nieuws

  Rouw en werk: hoe gaat uw klant daarmee om?

  Vroeg of laat krijgen medewerkers van uw klant te maken met een sterfgeval. In dit artikel gaan we in op rouw en werk. We laten zien dat een sterfgeval kan leiden tot langdurig ziekteverzuim, maar ook hoe uw klant de medewerker kan ondersteunen. Verder gaan we in op verlofregelingen en wat uw klant kan doen als de medewerker weer aan het werk gaat.
  nieuws
 • Soorten WIA-uitkeringen

  WIA en de hogere arbeidskorting in 2024

  In het Belastingplan 2024 staat dat de arbeidskorting omhoog gaat voor mensen die werken. Zij betalen daardoor minder belasting. Mensen in de WIA krijgen in 2024 geen arbeidskorting. Het verschil in inkomen tussen werkenden en mensen met een WIA-uitkering wordt dus groter. Meer informatie in dit artikel.
  nieuws