Het laatste nieuws en artikelen voor accountants

 • Kosten van arbeidsongeschiktheid

  De kosten bij arbeidsongeschiktheid laag houden

  Wist u dat er verschillende regelingen zijn die werkgevers helpen om de kosten van arbeidsongeschiktheid laag te houden? Wij hebben de belangrijkste regelingen voor u op een rijtje gezet, zodat u uw klant hierover kunt informeren.

  nieuws
 • Verzuimverzekeringen Vergelijken Accountants

  Als accountantskantoor een verzuimverzekering kiezen

  Een zieke medewerker kost gemiddeld € 405,- per dag. Een verzuimverzekering beschermt tegen deze hoge kosten. Maar hoe kiest u als accountantskantoor nu de juiste verzekering en waar moet u op letten? Wij zetten een aantal aandachtspunten op een rij, die u kunnen helpen bij het kiezen van een verzuimverzekering.

  nieuws
 • Werkhervattingskas

  Nieuwe premiepercentages Werkhervattingskas

  Vanaf 1 januari 2024 gelden de nieuwe percentages van de regeling Werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten (WGA) en de Ziektewet (ZW). De premie Werkhervattingskas geldt voor werkgevers die publiek verzekerd zijn via UWV. Eigenrisicodragers betalen geen premie aan de Werkhervattingskas. Wat betekent dit voor uw klant?

  nieuws
 • Werkstress verzuimpreventie

  Werkstress jaagt werkgevers op kosten

  In 2022 werden bijna 520.000 medewerkers ziek van de werkdruk. En ziekteverzuim door werkdruk duurt lang; gemiddeld 38 dagen. Hoog tijd dus om werkdruk en werkstress te voorkomen. Investeer als werkgever in verzuimpreventie.

  nieuws
 • Klantverhaal Neessen - Goed werkgeverschap

  'Goed werkgeverschap betaalt zichzelf terug'

  Personeel vormt de basis van ieder bedrijf. En dat geldt zeker voor Neessen Aardbei- en Aspergeplanten, waar in drukke tijden zo’n 250 mensen aan het werk zijn. Goed werkgeverschap is voor de familie Neessen ‘niet meer dan logisch’. Om die reden namen zij vorig jaar een gloednieuwe woonlocatie in gebruik voor hun internationale medewerkers.

  nieuws
 • Werkgeverslasten bereken voor uw klant - Sazas

  Zo berekent u de werkgeverslasten voor uw klant

  Naast het loon van de medewerkers betaalt uw klant als werkgever nog een aantal andere werkgeverslasten. Het gaat hier om de zaken die bovenop het loon komen. Bent u benieuwd om welke kosten het precies gaat? En hoe u de totale werkgeverslasten berekent? Lees er meer over in dit artikel.
  nieuws
 • Trajecten van schuldhulpverlening verkort per 1 juli 2023 - Sazas

  Schuldhulpverlening: hulptrajecten zijn verkort

  Per 1 juli 2023 is het traject rondom de wettelijke schuldsanering (de Wet schuldsanering natuurlijke personen, Wsnp) korter geworden. Dit telt nu nog maar 18 in plaats van 36 maanden. Dat scheelt veel stress bij mensen met (te) hoge schulden. Voorkom verzuim door schulden: tips voor werkgevers.
  nieuws
 • Post-COVID patiënten hebben gemiddeld 15 langdurige klachten - Sazas

  Leven met post-COVID: patiënten hebben gemiddeld 15 langdurige klachten

  Stichting C-support deed onderzoek naar lang aanhoudende gezondheidsklachten na een coronabesmetting. Uit dit onderzoek blijkt dat gezondheidsklachten en symptomen soms wel 2,5 jaar aanhouden na de besmetting. Hoe kunnen u en uw klanten omgaan met post-COVID klachten bij medewerkers? Lees meer en bekijk tips.
  nieuws