Whitepapers voor werkgevers

Via onze (gratis) whitepapers delen we graag onze kennis als verzuimspecialist met u. Waardevolle kennis die bij kan dragen aan het voorkomen en/of verminderen van verzuim op het werk. In elke whitepaper vindt u informatie over een specifiek onderwerp. We lichten het onderwerp inhoudelijk toe en komen met praktische tips.

 • Whitepaper Werkgeluk

  Whitepaper Werkgeluk

  Werkgeluk klinkt misschien als iets wat alleen belangrijk is voor uw medewerkers. Maar ook voor u als werkgever heeft het voordelen. Lees in ons whitepaper waarom werkgeluk zo belangrijk is en wat u eraan kunt doen om het werkgeluk bij uw bedrijf te verhogen.
  WHITEPAPER
 • Trenddocument - Verzuimtrends 2024

  Trenddocument: Verzuim­trends voor 2024

  Als werkgever wilt u verzuim zoveel mogelijk voorkomen en verminderen. Weten wat er speelt op het gebied van ziekteverzuim, kan dan helpen. Daarom zetten wij, als verzuimspecialist, de verzuimtrends voor 2024 voor u op een rij.

  Whitepaper
 • Werkstress

  Whitepaper: Werkstress

  In de whitepaper 'Werkstress' leest u niet alleen over de oorzaken van stress. We bieden u ook handvatten om stress bij medewerkers te signaleren en verzuim door stress of een burn-out te voorkomen.
  Whitepaper
 • Whitepaper Pesten op het werk, tips voor werkgevers - Sazas

  Whitepaper: Pesten op het werk

  Pesten op het werk is een groot probleem. Hoe maakt u pesten bespreekbaar en wat kunt u doen wanneer één van uw medewerkers pest of gepest wordt? Lees er meer over in dit whitepaper.
  Whitepaper
 • Whitepaper Medewerkers met schulden - oorzaken, gevolgen en tips

  Whitepaper: Mede­werkers met schulden

  In de whitepaper “Medewerkers met schulden” leest u alles over de oorzaken en de gevolgen van schulden en wat u hier als werkgever aan kunt doen.

  Whitepaper
 • Whitepaper Meer bewegen tijdens het werk - Sazas

  Whitepaper: Bewegen tijdens het werk

  Wist u dat Nederlanders kampioen zitten zijn? Nederlanders zitten gemiddeld 10 uur per dag. Hoe kunt u medewerkers motiveren om meer te bewegen tijdens het werk? In de whitepaper 'Bewegen tijdens het werk' leest u er meer over en geven we tips.
  Whitepaper
 • Mantelzorger loopt met man in rolstoel over straat

  Whitepaper: Mantelzorg en werk

  In het whitepaper ‘Mantelzorg en werk. Ook een zorg voor werkgevers’ leest u alles over de wettelijke regels, feiten en fabels rond mantelzorg. Ook ontvangt u een handige checklist om te zien hoe mantelzorgvriendelijk uw bedrijf al is.
  Whitepaper
 • Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA), hoe stelt u die op? Bekijk het PSA-beleid van Sazas

  Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA): stappenplan voor een beleid

  Psychosociale arbeidsbelasting (PSA) tegengaan, hoe doet u dat? Een goed PSA-beleid kan hierbij helpen. Als verzuimspecialist helpen wij u daar graag bij. In ons stappenplan leest u stap voor stap de onderdelen van dit beleid en hoe u dit beleid zelf kunt opstellen.
  whitepaper
 • Ziek Op Vakantie

  Whitepaper: Ziekte in het buitenland

  In onze whitepaper 'Ziekte in het buitenland; Hoe ga je ermee om?' nemen we eerst drie verschillende vaak voorkomende situaties onder de loep. Vervolgens gaan we in op het verzuimprotocol en de regels rondom de vakantiedagen.
  Whitepaper
 • Medewerkers van een kwekerij bekijken het verzuimprotocol

  Verzuimprotocol

  Het verzuimprotocol wordt ook wel ‘verzuimreglement’ of ‘spelregels verzuim’ genoemd. Bedrijven zijn volgens de Wet verbetering poortwachter verplicht er een te hebben. Bekijk hier de checklist en download een voorbeeld.
  Kennisbank
 • HR beleid thuiswerken praktijkvoorbeeld

  HR-beleid thuiswerken

  Een deel van de Nederlandse medewerkers werkt regelmatig vanuit huis. Maar hoe gaat u als werkgever om met thuiswerken? En hoe stelt u hiervoor een beleid op? In het whitepaper ‘HR-beleid thuiswerken: praktijkvoorbeeld Sazas’ nemen wij u mee in een praktijkvoorbeeld van onszelf.
  WHITEPAPER