Verzuimverzekering

Een zieke medewerker kost veel geld. Als werkgever moet u het loon doorbetalen. En de kosten vallen vaak hoger uit doordat u vervangend personeel inhuurt, omzet misloopt of omdat andere medewerkers moeten overwerken. Maar u staat er niet alleen voor.

Want met onze verzuimverzekering verzekert u zichzelf van loondoorbetaling van uw personeel bij ziekte. De verzuimverzekering keert uit als één van uw medewerkers ziek is. U kunt onze verzuimverzekering volledig afstemmen op uw persoonlijke voorkeuren.

Met onze offertetool berekent u direct uw premie. Of neem contact op met onze klantenservice via 088 56 79 100.

Beeld Uit Animatie 5

Voordelen

 • Kosten van loondoorbetaling bij verzuim zijn gedekt.
 • Volledig af te stemmen op uw situatie.
 • Uit te breiden met onze arbodienstverlening: bij 'Compleet' heeft u het voordeel van onze Poortwachtergarantie.
 • Uit te breiden met inkomensverzekeringen voor uw medewerkers.
 • Ondersteuning door onze Verzuimexpert en WIA-expert.

Stem uw verzuimverzekering af op uw persoonlijke voorkeuren

 • Dekking
  De dekking bepaalt de uitkering voor de loondoorbetaling in de eerste twee ziektejaren. U kunt kiezen uit de opties: 100/100 procent, 100/85 procent, 100/70 procent, 85/70 procent of 70/70 procent. De uitkering wordt gebaseerd op het verzekerd jaarloon. Dit is het brutoloon vermeerderd met vaste toeslagen. Per medewerker verzekert u minimaal € 500,- en maximaal € 100.000,-.
 • Eigenrisicoperiode
  Dit is de periode waarin u de loondoorbetaling voor eigen rekening neemt, gerekend vanaf de eerste ziektedag. U kunt kiezen voor een eigenrisicoperiode van 2, 6, 13 of 26 weken.
 • Contractduur
  U kiest voor een 1-jarig contract of een 3-jarig contract. Bij een 3-jarig contract ontvangt u in het eerste jaar een eenmalige korting van 5% op uw premie. Dit is de premie inclusief toeslagen, werkgeverslasten en eindafrekening. 
 • Meeverzekeren werkgeverslasten
  De kosten voor loondoorbetaling zijn hoger dan het loon alleen. Voor uw medewerkers betaalt u ook (sociale) premies. U kunt de uitkering verhogen met de werkgeverslasten: 20%, 25% of 30%.
 • Betaaltermijn van uw facturen
  Premie betaalt u per maand of kwartaal. Betaalt u per maand? Dan komen er 2% administratiekosten bij. Ook vragen wij u om ons te machtigen voor automatische incasso.
 • Eindafrekening
  Wij baseren uw premie en uitkering op de werkelijke lonen die u aan het einde van een kalenderjaar aan ons doorgeeft. Zo weet u zeker dat wat u betaalt, klopt met de lonen en uitkeringen. Voor de eindafrekening betaalt u een opslag van 0,05%.
 • Uitbreiden met arbodienstverlening
  U kunt kiezen uit Compleet of Basis.
 • Uitbreiden met werknemersverzekeringen
  Werknemerverzekeringen geven een financiële aanvulling bij langdurige arbeidsongeschiktheid; dit geeft invulling aan het goed werkgeverschap. Welke werknemersverzekeringen beschikbaar zijn, hangt af van uw specifieke situatie.
 • AOW-ers meeverzekeren
  Uw medewerkers kunnen na het bereiken van de AOW-leeftijd doorwerken. U kunt hen ook verzekeren.

Wat is wel en niet gedekt door deze verzuimverzekering?

Eenvoudig overstappen met onze gratis Overstapservice

U bepaalt zelf de datum wanneer de verzekering ingaat, maar dit kan niet met terugwerkende kracht. Kiest u een datum in de toekomst? Dan mag dit tot maximaal 1 jaar van tevoren.

Met onze gratis Overstapservice zeggen wij de verzekering en arbodienstverlening bij uw huidige verzekeraar en arbodienstverlener voor u op. Lees hier hoe dit precies in zijn werk gaat.

Niet gevonden wat u zocht? Bel of mail: