Wij zijn Sazas, uw verzuimspecialist

Aangenaam. Wij zijn Sazas, uw verzuimspecialist. Wij nemen uw zorgen uit handen bij ziekte en arbeidsongeschiktheid van u of uw medewerkers. Naast diverse verzuimoplossingen helpen wij u ook met uw verzuimbegeleiding in samenwerking met onze partners.

Voor een gezond bedrijf heeft u vitale medewerkers nodig. Toch kan het gebeuren dat u of een van uw medewerkers ziek wordt. U wilt dit natuurlijk voorkomen en daarbij kunnen wij u helpen.


Uw doel is ons doel: minder verzuim

Wij zijn sazas

Wij helpen sinds 1993 bedrijven om het financiële risico van verzuim en langdurige arbeidsongeschiktheid te beperken. Samen met onze klanten werken we aan het voorkomen en verminderen van verzuim om zo de verzuimkosten laag te houden. Klanten ervaren ons als een betrokken, persoonlijke en deskundige kennispartner. We stellen ons graag aan u voor.

Er is veel veranderd op het gebied van verzuim sinds onze start in 1993. Een belangrijke conclusie die getrokken kan worden, is dat er op dit vlak steeds meer risico op het bord van de werkgever terecht is gekomen. Het voorkomen van verzuim is uitgegroeid tot een van de belangrijkste pijlers in de bedrijfsvoering. Een zieke medewerker kost u al snel tussen de € 250 en € 400 per dag. Het is dan ook van belang een partner te zoeken die uw problemen op het gebied van verzuim daadkrachtig aanpakt. Een partner die daarbij het menselijke aspect niet uit het oog verliest.


Uw verzuimspecialist

Onze wortels liggen in de agrarische en groene sector. Binnen deze sector ligt het ziekteverzuim al jarenlang lager dan het landelijke gemiddelde. Wij denken dat de cultuur van ‘voor elkaar zorgen’ een belangrijke reden is voor het lage ziekteverzuim.

Een goede communicatie is van groot belang. Voor u als werkgever is het belangrijk om uw medewerkers te informeren over het belang van veilig werken. En om met uw oudere medewerkers in gesprek te blijven of het werk hen nog bevalt en of er aanpassingen nodig zijn. Door met elkaar te praten en goed te luisteren, gaan we vooruit, raken we betrokken, hebben we meer werkplezier en blijven we langer inzetbaar.

Ontwikkeling zoals de technologische vooruitgang hebben een negatieve invloed op verzuim. Hierdoor is er meer vraag naar hoger geschoold personeel en is ook de werkdruk toegenomen.

Sazas-medewerkers-joyce-cynthia

Een resultaat hiervan is dat het aantal burn-outklachten is gestegen. Ook de vergrijzing heeft invloed op het verzuim. Oudere medewerkers zijn niet vaker ziek, maar wel langer. Het beeld van ziekteverzuim verandert en wij springen daar als verzuimspecialist op in.

Onze geschiedenis

Onze persoonlijke benadering blijkt uit onze ontstaansgeschiedenis. Werkgevers en medewerkers in de agrarische en groene sector besloten in 1993 om samen uitdagingen aan te gaan op het gebied van terugdringen van verzuim. De extra risico’s werden samen aangepakt.

In 2005 verving de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA) de WAO. In de WIA wordt vooral gekeken naar wat een zieke medewerker nog wel kan. Een mooi uitgangspunt, maar ook iets dat extra financiële risico’s met zich meebracht voor medewerkers. Samen met de werkgevers werden deze risico’s afgedekt met de PLUS-verzekering van Sazas.

Inmiddels zijn we uitgegroeid tot verzuimverzekeraar voor het hele mkb. Zelf zijn we ook mkb-er, dus we begrijpen als geen ander wat voor effect verzuim op uw bedrijf kan hebben. Als uw verzuimspecialist nemen wij uw (financiële) zorgen uit handen bij ziekte. Zo kunt u zich blijven focussen op waar uw hart ligt: ondernemen.