Wij zijn Sazas, uw verzuimspecialist

Voor een gezond bedrijf heeft u vitale medewerkers nodig. Toch kan het gebeuren dat u of één van uw medewerkers ziek wordt. Sazas neemt uw zorgen uit handen bij ziekte en arbeidsongeschiktheid van u of uw medewerkers. Hierbij kunt u denken aan verzekeren, preventie, verzuimbegeleiding en re-integratie.

Sazas is een klantgedreven partner die haar klanten helpt op een persoonlijke, transparante en integere manier. Zo dragen we bij aan financieel gezonde bedrijven en vitale medewerkers in Nederland en aan een samenleving waarin iedereen kan deelnemen aan de arbeidsmarkt.

Benieuwd wie wij zijn? In de video hiernaast stellen wij ons graag aan u voor.

Wij zijn sazas

Samen verminderen en voorkomen we verzuim

Wist u dat de kosten van een zieke medewerker kunnen oplopen tot wel € 405,- per dag? Vaak worden de kosten van ziekteverzuim van een medewerker onderschat. Als werkgever bent u niet alleen verplicht om het loon van een medewerker door te betalen, maar bent u ook geld kwijt aan andere zaken. Zoals verzuimbegeleiding, re-integratie en bijvoorbeeld vervanging.

Sinds 1993 helpt Sazas bedrijven om de financiële risico’s van verzuim en langdurige arbeidsongeschiktheid te beperken. Door onze kennis en persoonlijke aanpak, ervaren klanten ons als een betrokken en deskundige partner op het gebied van verzuim. Samen met onze partners en klanten werken we aan het verminderen en voorkomen van verzuim, om zo de verzuimkosten zo laag mogelijk te houden. Lees hier wat u van ons kunt verwachten wanneer u of één van uw medewerkers ziek wordt.Persoonlijk advies

Wanneer u of een medewerker ziek wordt, komt er veel op u af. Als werkgever heeft u behoefte aan een verzuimpartner die u kent en advies geeft dat past bij uw persoonlijke situatie, wensen en mogelijkheden. Wij zijn graag uw (kennis)partner en adviseren u over de mogelijke risico’s en oplossingen van ziekteverzuim.

Met een verzuimverzekering van Sazas zorgen we er samen voor dat u of uw medewerker weer snel aan de slag kan. Wij bieden u de best mogelijke ondersteuning bij het verkorten van verzuim en houden de regie op elke ziekmelding. Ook geven wij u informatie over het voorkomen en verminderen van ziekteverzuim. Deze informatie kunt u samen met uw medewerkers bespreken.

Samenwerking goede doelen

Sazas is als verzuimspecialist betrokken bij de maatschappij. Wij vinden het daarom belangrijk om Maatschappelijk Betrokken te Ondernemen (MBO). Dit doen we onder andere door ons in te zetten voor goede doelen en daar een duurzame samenwerking mee aan te gaan. Binnen deze samenwerking gaan we uit van onze visie; ‘Deelnemen, helpen en meedoen’.

Over deze samenwerkingen vertellen wij u graag meer.

 

Onze geschiedenis

Onze wortels liggen in de agrarische en groene sector. Binnen deze sector ligt het ziekteverzuim al jarenlang lager dan het landelijke gemiddelde. Wij denken dat de cultuur van ‘voor elkaar zorgen’ een belangrijke reden is voor het lage ziekteverzuim. Onze dienstverlening uitbreiden naar het MKB is vanuit deze gedachte dan ook een logische stap.

Werkgevers en medewerkers in de agrarische en groene sector besloten in 1993 om samen uitdagingen aan te gaan om verzuim binnen de sector terug te dringen. De extra risico’s werden samen aangepakt.

In 2005 verving de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA) de Wet arbeidsongeschiktheidsverzekering (WAO). In de WIA wordt vooral gekeken naar wat een zieke medewerker nog wel kan. Een mooi uitgangspunt, maar ook iets dat extra financiële risico’s met zich meebracht voor medewerkers. Samen met de werkgevers werden deze risico’s afgedekt met de PLUS-verzekering van Sazas. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot verzuimverzekeraar voor het hele mkb. We bieden ook andere producten aan. Benieuwd? Lees er meer over op onze productpagina.


Meer nieuws over Sazas

 • Hans van Sazas wandelt de 4Daagse, Sazas is Official Partner

  Sazas is Official Partner 4Daagse: ‘Wandelen draagt bij aan vitaliteit’

  Verzuimspecialist Sazas is Official Partner (partner en sponsor) van de 4Daagse. Dit is de grootste wandelprestatietocht ter wereld. Elk jaar komen meer dan 45.000 deelnemers bij elkaar om samen 4 dagen 30, 40 of 50 kilometer te wandelen in Nijmegen en omgeving. Sazas zet zich in voor vitale mensen in gezonde bedrijven. Daarom vinden we het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de 4Daagse. Partner en sponsor zijn betekent voor Sazas ook deelnemen; een aantal medewerkers wandelt ook zelf de 4Daagse.
  Meer Sazas
 • Sazas is TopWerkgever - hoge medewerkersbetrokkenheid

  Sazas ontvangt certificaat TopWerkgever

  Sazas mag zich TopWerkgever noemen. Onze medewerkers geven Sazas namelijk het cijfer 8,1. Dit laat het Medewerkers Betrokkenheid Onderzoek zien, uitgevoerd door onafhankelijk onderzoekbureau MonitorGroep. 94% van onze medewerkers deed mee aan het onderzoek.

  Meer Sazas
 • DSC02608

  Sazas ontwikkelt Tikkie samen met Stichting Hartekind

  Sazas en Stichting Hartekind hebben dit jaar samen een Tikkie voor aan de Tikkiering ontworpen. Dit is een stoer bedeltje voor kinderen met een hartafwijking. Bij iedere operatie, prik en behandeling ontvangen kinderen de bijbehorende tikkie. Dit helpt hen en de ouders bij de verwerking en het vertellen van hun verhaal. Als Sazas zijn we dan ook trots dat we hieraan hebben mogen bijdragen. 

  Meer Sazas