Het laatste nieuws en recente artikelen

 • Overgang En Werk

  Voorkom verzuim en maak de overgang bespreekbaar

  Eén op de drie vrouwen heeft klachten door de overgang. En dat heeft ook gevolgen voor u als werkgever: vrouwen met (ernstige) klachten melden zich veel vaker ziek dan vrouwen die minder last hebben van de overgang. Praat daarom over dit onderwerp en kijk hoe u vrouwelijke medewerkers kunt ondersteunen.
  Nieuws
 • Rouw en werk - Rouwende medewerkers, Hoe als werkgever mee omgaan, onderzoek en nieuws

  Rouw en werk: medewerkers voelen niet altijd ruimte en begrip

  Medewerkers die rouwen, voelen niet altijd genoeg begrip en ruimte hiervoor vanuit hun werkgever. Dit blijkt uit recent onderzoek van vakbond CNV (november 2023). Als werkgever kunt u hierop inspelen. Samen kijken naar wat uw medewerker nodig heeft bij rouw, kan langdurig verzuim helpen voorkomen.
  nieuws
 • Sazas-klant Ammerlaan over vitaliteit en inzetbaarheid

  Klantverhaal: Ammerlaan The Green Innovator over hun bedrijf, vitaliteit en inzetbaarheid

  Ondernemen met een blik op de toekomst. Dat is wat ze bij Ammerlaan The Green Innovator al jaren doen. Dit potplantenbedrijf teelt tropische groene planten. Als één van de eersten maakten ze gebruik van een aardwarmtebron. Daarnaast teelt het bedrijf CO2-neutraal. Dat de ondernemers zich zo bezighouden met vernieuwing zorgt dat mensen er graag willen werken: Ammerlaan heeft weinig moeite met het vinden van personeel. Ook zet de familie Ammerlaan volop in op de vitaliteit en inzetbaarheid van haar medewerkers.
  nieuws
 • Burn-out klachten

  Verdere stijging medewerkers met burn-out-klachten

  Iedereen heeft wel eens stress door werk. Dan neemt het risico op een burn-out toe, en steeds meer medewerkers hebben hier last van. In 2022 had maar liefst één op de vijf werkenden burn-outklachten (TNO 2023). Het duurt vaak lang voordat zij weer aan het werk kunnen. De kosten van verzuim zijn dan ook hoog. Het is belangrijk dat u als werkgever de signalen van een burn-out op tijd herkent.
  nieuws
 • Alcoholgebruik Onder Werkende Nederlanders Nieuw Onderzoek

  17% werkende Nederlanders ervaart problemen door alcoholgebruik

  17% van de werkende Nederlanders drinkt zoveel of zo vaak alcohol, dat zij problemen ervaren. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Trimbos-instituut, RIVM en CMS (2022). Deze groep heeft bijvoorbeeld moeite om afspraken na te komen. Dit kan ook een probleem vormen op het werk. Als werkgever is het daarom belangrijk om signalen te herkennen en samen met uw medewerker het alcoholprobleem aan te pakken.

  nieuws
 • DSC02608

  Sazas ontwikkelt Tikkie samen met Stichting Hartekind

  Sazas en Stichting Hartekind hebben dit jaar samen een Tikkie voor aan de Tikkiering ontworpen. Dit is een stoer bedeltje voor kinderen met een hartafwijking. Bij iedere operatie, prik en behandeling ontvangen kinderen de bijbehorende tikkie. Dit helpt hen en de ouders bij de verwerking en het vertellen van hun verhaal. Als Sazas zijn we dan ook trots dat we hieraan hebben mogen bijdragen. 

  nieuws